Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biznis i nogomet

Plasman na SP hrvatskom će gospodarstvu donijeti nevjerojatnu svotu!

16.11.2017.
u 20:22

Osim milijuna koji stižu iz Fife, treba svakako dodati sponzorska sredstva, ali i brojne druge prilike za zaradu hrvatskoga gospodarstva

Koliki je biznis nogomet postao u proteklih nekoliko desetljeća ne treba posebno naglašavati pa će tako i plasman hrvatske nogometne reprezentacije imati višestruke posljedice na hrvatsko gospodarstvo. Izbacivanje Grčke i ovjeravanje viza za Rusiju samo je Hrvatskom nogometnom savezu donijelo od Fife 10,7 milijuna eura. Ako ih čelništvo HNS-a proslijedi, na primjer, nogometnim školama diljem Hrvatske i odluči, umjesto podjele među sobom, investirati barem dio u zastarjelu infrastrukturu, ekonomska korist u budućnosti će se višestruko vratiti. Osim milijuna koji stižu iz Fife, treba svakako dodati sponzorska sredstva, ali i brojne druge prilike za zaradu hrvatskoga gospodarstva. Prije svih zadovoljno ruke mogu trljati ugostitelji, prodavači televizora, vlasnici kladionica, pivari, turističke agencije, teleoperatori, suvenirnice...

Podaci iz prošlosti pokazuju da je svaki plasman hrvatske nogometne reprezentacije na velika natjecanja donio ekonomiji više od milijardu kuna. Prije tri godine, kada smo nastupali u Brazilu, procjena je govorila da je hrvatsko gospodarstvo uprihodilo oko 1,5 milijardi kuna na temelju nastupa vatrenih na SP-u. Iduće godine taj bi broj mogao doseći i dvije milijarde kuna. Turističke agencije vjerojatno će zaraditi nešto više nego na prošlom prvenstvu s obzirom na to da je Rusija ipak bliže nego Brazil. Oni koji ipak ne odu na putovanje uživo bodriti reprezentaciju, utakmice će prema već ustaljenom običaju gledati na trgovima ili terasama kafića, od čega će najviše koristi imati ugostitelji, kao i prodavači televizora čija prodaja u vrijeme prvenstva rapidno skače.

1/21

Pivari također mogu očekivati pristojnu zaradu jer, osim što je ljeto pa se zbog vrućina pivo konzumira u većim količinama, samo zbog gledanja utakmica očekuju dodatnih desetak posto veću prodaju, a pozitivno će biti i tekstilnoj industriji koja će profitirati na izradi nogometnih dresova, šalova i sličnih rekvizita. Na kraju ne treba zaboraviti da nastup vatrenih u Rusiji predstavlja veliku promidžbu Hrvatske kao države, ali i turističke destinacije što je dodatna prilika za zaradu.

Komentara 14

ZL
Zlovato
20:39 16.11.2017.

Ali za Tomislava Dasovića,Jovanovića,reprezentacija,HNS,Davor Šuker su močvare,kako to da močvare donose novac.

Avatar titanov sin 2
titanov sin 2
20:41 16.11.2017.

Sad mi je jasno zašto treba vodstvo HNS-a rušiti. Sve što je dobro za Hrvatsku nije poželjno, istog trenutka medije stvore umjetne afere.

SP
Spezispezi
21:14 16.11.2017.

I kod ovoga novinara neodoljivi socijalistički poriv da dijeli tuđe novce !!! Zašto bi prije HNS novce koje su igrači zaradili i zaslužili trebao prije dijeliti "sirotinji" nego li primjerice država i državne institucije koje i ubiru novac poreznih obveznika upravo za to da ga investiraju u potrebne projekte !? Vjerojatno samo zato da zadovolje socijalističku glad plitkih duša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije