Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP Rusija

Evo kako ocjenjuju Hrvatsku: Više izgleda za naslov dali Nigeriji, Islandu...

Hrvatska - Grčka
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
17.11.2017.
u 15:00

Hrvatska je prema mišljenju britanskog Guardiana trinaesti favorit za naslov svjetskog prvaka.

Ugledni britanski list Guardian objavio je listu sudionika Svjetskog prvenstva u Rusiji te ih poredao prema izgledima za osvajanje naslova prvaka. Hrvatska je tako prema mišljenju Britanaca trinaesti favorit za veliki trofej.

Očekivano, na vrhu su Njemačka, Brazil i Španjolska, a zatim slijede Francuska, Belgija, Portugal i pomalo neočekivano Nigerija.

Autora teksta oduševila je nedavna pobjeda nad Argentinom (4:2) u prijateljskom ogledu u Krasnodaru kad su se Super orlovi vratili nakon zaostatka 0:2 te uspješno prebrođena teška skupina u afričkim kvalifikacijama (Nigerija prva ispred Zambije, Kameruna i Alžira).

Hrvatska - Grčka
1/21

Na osmom mjestu je Poljska, a tek na devetom prošli finalist sa SP-a u Brazilu - Messijeva Argentina.

Ispred Hrvatske još su Urugvaj (10.), Meksiko (11.) i Island (12.), naš suparnik u kvalifikacijama, ujedno i debitant na SP. 

Englezi navode kako je Hrvatska nakon osrednjih nastupa u skupini, gdje je bila druga iza Islanda, zablistala u playoffu protiv Grčke. Očito je imenovanje Zlatka Dalića umjesto Ante Čačića učinjeno s opravdanjem, a momčad u kojoj igraju Luka Modrić i Ivan Rakitić nikad se ne smije otpisati. Veznjak Reala označen je našim glavnim igračem dok Guardian još dodaje kako će Dalić morati pronaći način da djelomično pomladi momčad. 

Svoju reprezentaciju Englezi su postavili tek na 14. mjesto dok je Srbija na 19. te za nju tvrde da može ostvariti zapažen rezultat ako izbjegne podjele u momčadi koje su se znale događati ranije. 

Jako nisko su rangirane i Kolumbija (20.) te domaćin Rusija (24.) dok nikakve izglede za naslov daju Panami (30.), Saudijskoj Arabiji (31.) i Australiji (32.).

Guardianov poredak favorita:

1.  Njemačka
2. Brazil
3. Španjolska
4. Francuska
5. Belgija
6. Portugal
7. Nigerija
8. Poljska
9. Argentina
10. Urugvaj
11. Meksiko
12. Island
13. HRVATSKA
14. Engleska
15. Senegal
16. Švedska
17. Danska
18. Maroko
19. Srbija
20. Kolumbija
21. Egipat
22. Švicarska
23. Peru
24. Rusija
25. Kostarika
26. Iran
27. Japan
28. Tunis
29. Južna Koreja
30. Panama
31. Saudijska Arabija
32. Australija

Komentara 29

DU
Deleted user
16:03 17.11.2017.

Pa dobro ako znamo da nista znacajno nismo napravili od 1998-e ovo je realno...........Jedno je da nas nose emocije pa smo svako SP ili EP prvaci to je druga stvar......A cinjenice su malo drugacije pa nas stigne realnost.........

RE
redo
15:33 17.11.2017.

Volim repku više od ičega na ovome svijetu, ali mislim da je pozicija realna. Naravno, uvijek se može pobjediti svakoga kao i izgubiti od svakoga, ali oni koji su pratili isključivo igru naše repke, znaju da smo tu negdje. Da li je Island ispred nas? Može biti i iza nas, ali znali smo mi gubiti od svakoga. Pa ljudi moji, Kosovo smo jedva pobijedili, od Turske izgubili....u Grčkoj igrali jako loše. Emocionalno, najjači smo, ali objektivno, i nije bas tako.

PI
pinkec
16:34 17.11.2017.

Nakon ovih i sličnih vijesti, saznali smo iz pouzdanih izvora, kako je Kurir kupio Večernji!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije