Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porazi Cedevite i Cibone

Zdovc poručio Cherryju: Moraš znati da u ovoj ligi ima podmuklih igrača

Cedevita - Igokea
Tomislav Miletić/PIXSELL
08.10.2017.
u 22:19

Bivši NBA-jevac Dorell Wright, ključni igrač Igokeine pobjede, za ovaj sastav igra potpuno besplatno jer ga plaća njegova agencija koja ga želi vratiti na najvišu razinu.

Prvi domaći poraz u sezoni Cedeviti se dogodio prilično rano, već u 3. kolu ABA lige i to protiv suparnika od kojeg je hrvatski prvak na papiru jači. No, Igokea je u nedjelju navečer u Zagrebu posve zasluženo nadigrala Zagrepčane (84:79) što je priznao i strateg domaćina Jure Zdovc:

- Bojao sam se ove utakmice jer je gostujuća momčad došla opuštena s obzirom da igraju samo ovo natjecanje, no ni to nam nije opravdanje. Štoviše, opet smo slabo počeli i to nije prvi put, no nekako smo dobijali te utakmice pa nisam htio mijenjati prvu petorku, a to je očigledno bila pogreška trenera.

Na konačni poprilično je utjecala glupost koju je u 24. minuti učinio prvi Cedevitin razigravač Will Cherry. Naime, on se dao isprovocirati od Đorđa Miloševića koji ga je, tobož, nehotice pogodio loptom u predio prepona, na što je naivni Amerikanac reagirao guranjem suparničkog igrača s leđa s dvije ruke i za to zaradio izravnu isključujuću pogrešku.

Cedevita - Igokea
1/7

- Cherry je zasluženo isključen. On ima taj problem jer je, izvinjavam se na izrazu, kurčevit a kao takav mora znati da u ovoj ligi ima podmuklih igrača. Možda mu je Milošević namjerno tako bacio loptu da ga isprovocira, da krene izravno na njega - objasnio je Zdovc najavivši razgovor sa isključenim igračem, a i moguću internu finacijsku kaznu.

Jer, Cherry je s tim potezom prilično pomogao Igokei protiv domaćina koji je do kraja susreta ostao na samo jednom razigravaču i to nespremnom. Naime, Roko Ukić uopće nije bio planiran da igra u ovom susretu, ali je ipak nastupio a na koncu je morao igrati čak 22 minute za što tjelesno nije bio spreman:

- Nakon 15 dana pauze i samo jednog treninga uoči utakmice, nisam bio spreman igrati 22 minute. Povrh toga, nismo smjeli dopustiti toliko velik broj napadačkih skokova (10) pa se čini da nismo psihološki spremni došli na utakmicu.

Četiri minute prije kraja Cedevita je imala pet koševa prednosti (74:69) i napad u kojem je Stipanović, ničim izazvan, napravio korake. Nakon toga je Krušlin krenuo u neuspješnu realizaciju jednog bezidejnog napada, pa je Stipanović promašio šut iz reketa te Nichols tricu i gosti su stigli i prestigli domaćine.

Prijelomnu tricu, za 74:78, zabio je Ljubičić i to preko Ukića koji je takvu završnicu ovako objasnio:

- Promašili smo dva zicera, a kada uđeš u nadigravanje onda utakmica može otići na obje strane. No, kada kod kuće igramo protiv momčadi od kojih smo nominalno bolji, onda prije moramo "ubiti" utakmicu jer ako to ne učiniš dovedeš se u situaciju da ovisiš o jednom šutu, a to je ovaj put otišlo na njihovu stranu.

A pobjednička strana se itekako radovala pomalo neplaniranim zagrebačkim bodovima pa tako i trener Dragan Gajić:

- Meni osobno ovo je prva pobjeda protiv Cedevita koju nisam pobijedio čak i one sezone kada smo nakon ligaško dijela bili prvi. Tada smo izgubili i u Zagrebu i u Laktašima. Ovo je za nas velika pobjeda, posebno ako se zna da imamo skroman proračun i jednu od jeftinijih momčadi u ligi.

Otkrio je Gajić da najbolji igrač utakmice, bivši NBA-jevac, Dorell Wright (22 koša) Igokeu stoji nula kovertabilnih maraka.

- On je pauzirao godinu i pol. Trenirao je i čekao neki angažman u NBA ligi, no nije mu ponuđen pa ga je agencija koja ga zastupa ponudila nama i ona ga i plaća. Čovjek želi još igrati košarku barem pet godina pa neka to bude i u Europi. Koliko znam, nema ugovor do kraja sezone, no nama je itekako dobro došao i pod tim uvjetima.

Najbolji Cedevitin pojedinac bio je Demetris Nichols (18 koševa, 5 skokova, 3 asistencije), a dvoznamenkasti su još bili i Kevin Murphy (13), Andrija Stipanović (12) i Filip Krušlin. Ukić je azbio devet, ali je imao drugi valorizaciju momčadi pa mu trener Zdovc niti najmanje ne zamjera onemoćalost u završnici.

Kod gostiju iz Aleksandrovca pored Wrighta (22), dvoznamenkasti su još bili i Radivojević (16), Ljubičić (15), Đorđe Milošević (12) i Jevtović (10).

Cibona je poražena na gostovanju u Podgorici od Budućnosti 62-71. Domaćin je bio bolji veći dio utakmice i gotovo rutinski je stigao do druge pobjede.

Najefikasniji igrači kod Budućnosti bili su Nemanja Gordić sa 14, te Filip Barović i Kyle Gibson sa po 13 koševa, dok je Cibonu, koja ima jednu pobjedu i dva poraza predvodio Hubert Melvin Cleveland sa 19 koševa.

Na ljestvici vodi Crvena zvezda s tri pobjede. (h)

Komentara 2

Avatar comandante
comandante
09:56 09.10.2017.

žalosno je da sa tolikom lovom i toliko igrača ovisiš o jednom ameru protiv jedne prosiječne Igokee... jadna isprika

Avatar comandante
comandante
08:11 09.10.2017.

sramota!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije