Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKADAŠNJI WUNDERKIND

Zašto nije uspio Alen Halilović? Čačić: 'Nešto se dogodilo. Još se može vratiti na pravi put'

Varaždin: Hrvatska u prijateljskoj utakmici poražena od Tunisa 2:1
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
25.02.2023.
u 11:00

Nekoć najveći talent modrih bio je neočekivana tema tijekom najave vječnog derbija u prostorijama maksimirskog kluba. U karijeri je promijenio već 11 klubova, a nedavno mu je propao i prelazak u Grčku.

Trener Dinama Ante Čačić jutros je na konferenciji za medije najavio sutrašnji susret Dinama i Hajduka - najveći hrvatski derbi - koji će se u Maksimiru igrati s početkom u 15 sati. Modri su se na vrhu ljestvice odmaknuli, imaju 52 boda, osam više od drugoplasiranog Splićana koji ne smije izgubiti želi li zadržati nade u borbu za naslov. U tekućoj su sezoni rivali dosad međusobno igrali dvaput. Prvo su Zagrepčani u kolovozu na svojem travnjaku slavili s uvjerljivih 4:1, da bi dva mjeseca kasnije podijelili bodove na Poljudu (1:1).

Što se forme tiče, Dinamo nije izgubio još od početka listopada, kada ih je u Ligi prvaka na Stamford Bridgeu svladao Chelsea (2:1), ali morao se zadovoljiti tek bodom u nedavnim utakmicama protiv Gorice i Slaven Belupa. Hajduk je, pak, prije pobjeda nad Goricom i Varaždinom izgubio od Istre 1961 i Rijeke. Jedna od tema, pomalo neočekivano, bio je i nekoć najveći talent Dinama, Alen Halilović (26). Čačića su, naime, upitali koja mu je bila najdraža utakmica protiv Hajduka. 

- Svaka utakmica mi je draga, a protiv Hajduka postoji poseban podražaj. Možda mi je najdraži derbi onaj prvi iz 2012. Tada je debitirao Halilović, a pobijedili smo, mislim, 3:1. S time da je Hajduk vodio 1:0. Ali svaka mi je utakmica bitna. 

Halilović nije išao putem kojem su se mnogi nadali. Od mlade nade Barcelone do današnje situacije u kojoj se našao, bez kluba i u potrazi na novom sredinom. Podsjećamo, prije mjesec je dana napustio Rijeku nakon svega 11 nastupa u dresu momčadi i tako nastavio s učestalim promjenama sredine. Potom je trebao potpisati za grčki Aris, ali nije prošao liječnički...

20.11.2012., stadion Dragao, Porto, Portugal - Trening GNK Dinamo vecer uoci utakmice Lige prvaka protiv Porta. rTrener Dinama Ante Cacic, Duje Cop, Ante Puljic, Alen Halilovic. rPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Svi smo očekivali da napravi bolju karijeru. Njegov talent je bio prepoznat. Nešto se očito dogodilo. Možda je prerano otišao van, možda su njegova očekivanja bila drugačija. Karijera mu se razvodnila promjenama klubova. No, još je mlad. Može se vratiti na pravi put - rekao je Čačić.

Nakon Dinama i Barce, redom je bio u Sporting Gijonu, HSV-u, Las Palmasu, Milanu, belgijskom Standardu, Heerenveenu u Nizozemskoj, Birminghamu, Readingu pa završio na Rujevici, gdje se zadržao pola godine. 

Komentara 15

Avatar Idler
Idler
11:22 25.02.2023.

Nemre se spremenit jer je problem vu glavi, a ne nogami !

Avatar mustafa2
mustafa2
12:11 25.02.2023.

bio je veliki napuhanko, povjerovao je u medijske lazi da je wunderkind. sjecam se kako je igrao prije 7-8 godina i ulazio u nepotrebne driblinge. tada sam vec rekao da takvog igraca koji gubi tolike lopte ni jedna ekipa ne zeli i ne moze kompenzirati njegove gubitke lopti bez obzira sto je ponekad znao proigrati odlicnu loptu.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
13:00 25.02.2023.

Danas da bi bio vrhunski nogometaš moraš biti i vrhunski profesionalac. Halilović je bio i ostao lijeni balavac. Prošla su vremena kad su Maradona s iglom u veni ili Prosinečki s cigaretom u ustima šetali terenom i driblingom izluđivali protivnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije