Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Žapci su jučer bili pred stečajem, sada u finalu

mladost (1)
06.03.2014.
u 21:30

– Velika stvar, svjesni smo da smo postigli ogroman uspjeh. No sad ne smijemo stati, morat ćemo otići do kraja i napasti trofej – kaže trener Mladosti Vjeko Kobešćak

Jučer pred stečajem, danas u finalu! Vaterpolisti Mladosti pobijedili su slavni Posillipo na njegovu Scandoneu u Napulju (10:7) i za trofej u Eurokupu, 14. međunarodni koji bi stigao u klupsku vitrinu, borit će se, u dvije utakmice, sa Spartakom iz Volgograda.

Prvi finale nakon 12 godina

Žapcima će to biti prvi europski finale nakon 2002. godine kada su u dvije završne utakmice u Kupu osvajača kupova bili slabiji od budimpeštanskog Vasasa.

– Velika stvar, svjesni smo da smo postigli ogroman uspjeh. No sad ne smijemo stati, morat ćemo otići do kraja i napasti trofej – kaže trener Mladosti Vjeko Kobešćak primajući čestitke za odličnu igru i veliku pobjedu svoje momčadi.

– Ovaj smo put zamijenili uloge. Mi smo bili mirniji, a oni nervozniji, očito pod pritiskom. Zarana smo se odlijepili i nakon toga držali kontrolu utakmice. Imali smo izvrsnog Pavića koji je obranio dva peterca (Radoviću i Renzutu, ukupno 13 obrana, nap. a.), ali i svi drugi odigrali su na visokoj razini – hvali svoje igrače Vjeko. A i oni bi mogli hvaliti njega jer je mnoge klince promovirao u reprezentativce pa Mladost u ovom trenutku ima, što povremenih što stalnih, čak osmoricu članova najbolje nacionalne selekcije (Pavić, Lončar, I. Milaković, K. Milaković, Bukić, Vukičević, D. Živković i Marcelić). A da se u klubu odlično radi, potvrđuje i podatak da je Mladost u posljednje tri godine i juniorski prvak Hrvatske (na tome čestitke i Hrvoju Hrestaku).

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Nije u novcu sve

Mladost, koja je u postupku predstečajne nagodbe, financijski zaostaje za trima polufinalistima (Acquachiara, Posillipo i Spartak), ali i za prije ispalim Marseilleom (a Primorje ima, primjerice, tri puta veći budžet), no nije u novcu sve. Ima nešto i u srcu...

>> Mladost u gostima pobijedila Posillipo i ušla u finale Eurokupa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije