Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA KARABATIĆ:

Žalim Duvnjaka, teško je vidjeti ga da ne igra pred svojom publikom

Francuska - Nikola Karabatić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
22.01.2018.
u 08:24

– Ako uprskamo stvar protiv Srbije, a potom i protiv Hrvatske, mi još uvijek možemo ispasti. Jedan loš dan, jedan poraz, može sve okrenuti.

Najbolji svjetski rukometaš Nikola Karabatić (33) suvereno predvodi svoju Francusku prema još jednoj medalji, a bila bi to 14. u njegovoj bogatoj karijeri koju su obilježila čak četiri svjetska, tri europska i dva olimpijska zlata. Uostalom, u istoj ovoj Areni Zagreb prije devet godina Nikola je slavio svoje prvo svjetsko zlato. Očekuje li takav ishod i ovaj put?


– Ako uprskamo stvar protiv Srbije, a potom i protiv Hrvatske, mi još uvijek možemo ispasti. Jedan loš dan, jedan poraz, može sve okrenuti. Neće nam biti lako protiv Srbije jer smo se protiv Šveđana prilično potrošili – upozoravao je Karabatić nakon pobjede nad Švedskom (23:17). A u toj utakmici Karabatić je zabio samo dva pogotka, no to mu nije smetalo.


– Više sam igrao za momčad pa sam imao sedam asistencija. Meni je važno da mi pobjeđujemo, a ne koliko ja zabijam. Uostalom, dodati dobru loptu pivotu na crtu za zicer također je sjajna stvar.
Pobijedi li Francuska u ponedjeljak Srbiju, a Norveška Švedsku, tricolori će imati osigurano polufinale uoči srijede i utakmice s Hrvatskom. A to bi im omogućilo i lakšu utakmicu s domaćinom Eura.


Francuska - Nikola Karabatić
1/7

– I uoči ovog Prvenstva svi smo govorili da će to biti prilično otvoreno natjecanje. Uostalom, Hrvatska je izgubila od Švedske, olimpijski pobjednik Danska od Češke, a Nijemci su trebali izgubiti od Slovenije. Teško je za sve pa tako i za domaćina, koji će do kraja imati prednost igranja pred svojom publikom. No, uz sve dužno poštovanje prema Hrvatskoj, mi o toj utakmici još ne razmišljamo. Nama je sada najvažnija Srbija.


Ne razmišlja ni o Hrvatskoj bez Duvnjaka i koliko našima nedostaje sjajni srednji vanjski. Ali razmišlja o tome kako se Duvnjak sada osjeća.


– Žao mi je Duleta. Uspio se oporaviti od operacije i bio je željan igranja u Hrvatskoj. Teško mi je vidjeti takvog igrača da ne može igrati pred svojom publikom. Mi smo lani bili domaćini Svjetskog prvenstva i znam koliko mi je to značilo. Nadam se da će se oporaviti i pomoći Hrvatskoj.


Nakon što je zbog ozljede propustio prve tri utakmice Prvenstva, Nikolin mlađi brat Luka (29) odigrao je protiv Šveđana samo šest minuta jer je dobio crveni karton

.
– Luka mi kaže da je to bio prekršaj za dvije minute. Ako svaki put daš crveni kada netko nekoga udari u glavu, sa svake bi strane i stalno trebalo biti po nekoliko crvenih kartona. Taj karton suci su godinama držali u džepu pa ga sada valjda zbog toga vade brže – kazao je Nikola.

Komentara 3

KL
klasika
09:33 22.01.2018.

Hvala ljudino!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije