Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RANIJE DONIO ODLUKU

VIDEO Oprašta li se Modrić od vatrenih? Evo što je kapetan odgovorio nakon ulaska u finale Lige nacija

Rotterdam: Nogometaši Hrvatske slave ulazak u finale Lige nacija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/147
15.06.2023.
u 00:22

U četvrtak, u Enschedeu s početkom u 20.45 sati, drugu polufinalnu utakmicu završnice Lige nacija igraju Španjolska i Italija. Nizozemska će u nedjelju, u 15 sati, s poraženim igrati utakmicu za treće mjesto. Hrvatska u nedjelju, od 20.45 sati, u finalu čeka pobjednika dvoboja Španjolaca i Talijana.

U nedjeljnom finalu Lige nacija igrat će hrvatski nogometaši nakon sjajne predstave i pobjede u Rotterdamu protiv domaćina završnog turnira Nizozemske od 4-2 nakon produžetaka (2-2, 0-1).

- Jednostavno volim nogomet. To je snaga i moj pokretač. Možda nismo ušli kako treba prvih 15-20 minuta. Kako je utakmica odmicala, bili smo bolji. Zasluženo smo pobijedili. Možda smo mogli izbjeći te produžetke - rekao je Modrić nakon utakmice.

Komentirao je i ispunjen De Kuip hrvatskim navijačima.

- Prije utakmice izašli smo na zagrijavanje i ostali ugodno iznenađeni brojem naših navijača. Osjećali smo se, kao što ste i sami rekli, kao kod kuće.- dodao je.

VEZANI ČLANCI:

Je li ovo Modriću najluđa utakmica u karijeri?

- Ova spada u red tih ludih utakmica. Za neutralne navijače odlična utakmica, s puno prilika. Napravili smo tek pola posla. U nedjelju moramo potvrditi to -  rekao je Modrić koji nije htio otkriti hoće li se u nedjelju oprostiti od hrvatske reprezentacije.

>> VIDEO IZJAVE POGLEDAJTE OVDJE

Blizu finala Hrvatska je bila unutar osnovnih 90 minuta jer je vodila 2-1 sve do 96. minute. No, tada je pogodak postigao Noa Lang za odlazak u dodatnih 30 minuta gdje je, kao i kroz cijelo drugo poluvrijeme, bolja bila Hrvatska.

Nizozemci su vodili na poluvremenu 1-0, nakon pogotka Donyella Malena u 34. minuti. No, u nastavku utakmice na roterdamskom su travnjaku zaigrali hrvatski nogometaši daleko bolje, a sve je pretočeno u dva gola. Andrej Kramarić je u 55. precizno izveo jedanaesterac za 1-1, dok je Mario Pašalić u 73. minuti pogodio za 2-1.

Sve to nije bilo dovoljno za pobjedu unutar 90 minute jer je Noa Lang u 96. pogodio za 2-2 i produžetke. No, u dodatnih trideset minuta opet je Hrvatska dominirala, a sve je počelo fantastičnim pogotkom Brune Petkovića u 98. minuti kada je žestoko s 20-ak metara pogodio za 3-2. Sve je odlučeno u 116. minuti kada je Luka Modrić s bijele točke postavio konačnih 4-2.

Ključne riječi

Komentara 13

ZG
zgenije
02:42 15.06.2023.

Igrat će Luka EP na našu radost i žalost anonimnog pisca koji nakon što smo razbili domaćina najboljeg igrača šalje u penziju.

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
00:34 15.06.2023.

Luka, tvoj izbornik, hrvatski narod i Otac domovine s neba ti zapovijeda da ostaneš u reprezentaciji i vodiš nas do zlata u Ligi nacija i do zlata na Europskom prvenstvu!

Avatar Behemot
Behemot
03:02 15.06.2023.

Jedini razlog zbog kojega Luka ne bi odigrao još 2 godine mogla bi biti samo ozljeda. On je vezivno tkivo reprezentacije, autoritet i motivacija svim igračima i bez njega Dalić ne bi postigao ovu razinu igre. (Zbog toga ga godinama pokušavaju umiroviti oni koji od jada čupaju kosu zbog hrvatskih nogometnih uspjeha).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije