Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN FRANCUSKE

VIDEO Katastrofalna greška Leclerca, već treći puta ove sezone

Instagram screenshot
24.07.2022.
u 18:34

Slavio je Verstappen ispred dva Mercedesa. Leclerc izletio po treći puta. Prva dva izlijetanja u sezoni (Barcelona i Baku) bili su zbog greške na motoru bolidu, a sada treći puta zbog vlastite greške.

Aktualni svjetski prvak u formuli 1, Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) pobjednik je utrke za Veliku nagradu Francuske. Slavio je ispred dvojice vozača Mercedesa, Britanaca Lewisa Hamiltona i Georgea Russella.

Utrku je obilježilo i izlijetanje Ferrarijeva vozača Charlesa Leclerca. Monegašanin je krenuo s prve pozicije i odolijevo napadima Maxa Verstappena do 18. kruga kada je izletio je sa staze i zabio se u zaštitnu ogradu. Ovo mu je već treća utrka ove godine u kojoj je odustao u trenutku kada je bio u vodstvu.

LeClerc je već u prošloj utrci, u Austriji, imao velikih problema s papučicom za gas, koja je na trenutke propadala, a probleme je s time imao i u Francuskoj. Prva dva izlijetanja u sezoni (Barcelona i Baku) bili su zbog greške na motoru bolidu, a sada treći puta zbog vlastite greške. Na velikoj paraboli Paul Ricarda izgubio je zadnje gume, izvrtio se i otišao u zid te morao odustati od utrke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FORMULA 1® (@f1)

- Gurao sam previše i izgubio kontrolu nad zadnjim gumama, nisam ih više mogao vratiti. To je moja greška i ako želiš biti na najvišem nivou Formule 1 ne možeš ih raditi na ovakav način, moja je krivica potpuna - rekao je Leclerc za SkySports.

Njegov najveći suparnik u borbi za naslov prvaka i kasniji pobjednik utrke Nizozemac Verstappen, kada je vidio što se dogodilo, upitao je svoje kolege u boksu putem radio prijemnika je li Leclerc u redu, na što je dobio odgovor da jest.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FORMULA 1® (@f1)

Verstappen je sada povećao svoju prednost u ukupnom poretku, ima 233 boda, 63 više od drugog Leclerca, odosno 70 više od trećeg Meksikanca Sergija Pereza (Red Bull).

Sljedaća utrka je VN Mađarske za tjedan dana.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije