Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOČKA NA I

Uruše li se Rijeka i Varteks, u pitanje dolazi klupski nogomet

Kantrida
Goran Kovačić
08.03.2010.
u 11:25

Rijeka i Varteks danas žive na aparatima, a pomoći im se treba jer bez njih nema ni Hrvatske nogometne lige...

Prije 25 godina nogometaši Rijeke su u prvoj utakmici 2. kola Kupa Uefe nadjačali slavni madridski Real, koji je te sezone i osvojio taj trofej, a to se smatra najvećom utakmicom u povijesti kluba s Kantride. Rijeka je u bivšoj državi osvajala kup, to je ponovila i kao član HNL-a. U svakom slučaju, treći je hrvatski klub, iza Dinama i Hajduka, po osvojenim trofejima.

Varteks nikada nije bio član elitnog razreda YU nogometa, ali je igrao u finalu kupa i izgubio od Vardara. U HNL-u je godinama bio ugledan, jak i opasan, a posljednji je hrvatski klub koji je prezimio u Europi. U sezoni 1998./1999. krojače je u četvrtfinalu Kupa kupova izbacila španjolska Mallorca.

Danas ta dva kluba žive na aparatima. Naime, Rijeki je blokiran račun, financijska kriza je dobro uzdrmala temelje kluba. A trenutačno klub vode ljudi koji nisu prejaki ni u politici ni u gospodarstvu.

Nakon smrti Anđelka Herjavca koji je u Varaždinu gradio mali Manchester, koji je imao viziju i vodio dobru klupsku politiku, nije se našao sposoban čovjek da slijedi njegov vizionarski put. Tako su dva od nekoliko naših najuglednijih klubova (Dinamo, Hajduk, Osijek...) pred potpunim kolapsom. Iako je financijska situacija teška a tvrtka Varteks u komi, država mora omogućiti pretvorbu, a dotad treba pomoći. Jer bez Rijeke i Varteksa nema ni HNL-a. 

Komentara 10

NE
nevera999
13:54 08.03.2010.

u pitanje dolazi klupski nogomet...? ma nemojte, a što bi falilo amaterskoj prvoj ligi ??? što, da ih se financira iz gradskih ili državnog proračuna kao da nema pametnijih stvari gdje treba utući novac ?? gdje piše da ti nogometaši moraju biti profesionalci kada ih nitko ne želi gledati ??

PI
Pita
14:08 08.03.2010.

Koliko je stara ova slika sa Kantride? Pa nije to valjda sadasnji travnjak na koji je potroseno milijun eura!? Lajkovac i Mala Krsna imaju bolju travu!!!

DU
Deleted user
11:51 08.03.2010.

pusti prošlost. Ne živi se na staroj slavi. Ovo što danas gledamo u HNL-u je prejadno. To ustvari ne zanima nikoga što dokazju prazne tribine (izuzev organiziranih navijačkih skupina ali o njihovom interesu za nogomet bi se dalo razovarati). Danas rukometaši i hokejaši imaju publiku kakvu nogometni stadionini mogu samo sanjati. Nekad su i oni imali publiku ali kao što rkoh, pusti prošlost. Unazad deset godina klubovi su živjeli samo zato jer su njihovi \"direktori\" muzli firme iz svog okruženja (pa tako i spomenuti Herjavec). Došla je kriza, firme nemaju love i došla maca po svoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije