Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOČKA NA I
Povratak na članak

Uruše li se Rijeka i Varteks, u pitanje dolazi klupski nogomet

Rijeka i Varteks danas žive na aparatima, a pomoći im se treba jer bez njih nema ni Hrvatske nogometne lige...

Komentari 10

DU
Deleted user
11:51 08.03.2010.

pusti prošlost. Ne živi se na staroj slavi. Ovo što danas gledamo u HNL-u je prejadno. To ustvari ne zanima nikoga što dokazju prazne tribine (izuzev organiziranih navijačkih skupina ali o njihovom interesu za nogomet bi se dalo razovarati). Danas rukometaši i hokejaši imaju publiku kakvu nogometni stadionini mogu samo sanjati. Nekad su i oni imali publiku ali kao što rkoh, pusti prošlost. Unazad deset godina klubovi su živjeli samo zato jer su njihovi \"direktori\" muzli firme iz svog okruženja (pa tako i spomenuti Herjavec). Došla je kriza, firme nemaju love i došla maca po svoje.

VL
NE
nevera999
13:54 08.03.2010.

u pitanje dolazi klupski nogomet...? ma nemojte, a što bi falilo amaterskoj prvoj ligi ??? što, da ih se financira iz gradskih ili državnog proračuna kao da nema pametnijih stvari gdje treba utući novac ?? gdje piše da ti nogometaši moraju biti profesionalci kada ih nitko ne želi gledati ??

VL
PI
Pita
14:08 08.03.2010.

Koliko je stara ova slika sa Kantride? Pa nije to valjda sadasnji travnjak na koji je potroseno milijun eura!? Lajkovac i Mala Krsna imaju bolju travu!!!

VL
DA
davorac
14:10 08.03.2010.

narode a šta mislite da smo morali graditi stadione da smo dobili organizaciju eu zajedno sa mađarima ja mislim da bih odavna lupili o ledinu hvala uefi na poklonjenim godinama životarnja

VL
OB
-obrisani-
14:37 08.03.2010.

Posle raspada Jugoslavije ni u jednoj novostvorenoj državi nije moguće organizovati kvalitetnu prvu ligu. I u ovom tekstu se kaže kako Varteks nikad nije bio član prve Yu lige a sada je neophodan da bi prva hrvatska liga uopšte postojala. Pogledajte i u Srbiji: otkad Crvena Zvezda igra prvenstvo sa Hajdukom iz Kule postala je i sama taj nivo fudbala. Dakle, rešenje je, ili napraviti veću balkansku ligu (nešto kao u košarci), ili ako to nije moguće (ili nije pametno jer se i navijači Varteksa i Dinama kolju međusobno, a tek ako im dođe Zvezda!?), prevesti sve na amaterski nivo.

VL
SE
senior
15:22 08.03.2010.

U Jugoslaviji je prva nogometna liga bila amaterska samo na papiru. Svi igrači svih klubova živili su isključivo od nogometa. Nogomet su financirale opčine, jaki privredni subjekti a i neka ministarstva /Partizan/.Svaki bolji Dinamov igrač bio je uz novac plaćen poklonom stana ili nekog poslovnog prostora /kafić ili slično/. Ako bi sada prešli na amaterizam to bi tek postalo leglo kriminala. Hajduk je privatiziran i još neki klubovi se spremaju na privatizaciju. Neznam tko i kako bi te privatizirane klubove amaterizirao.

VL
OB
-obrisani-
15:27 08.03.2010.

Joše donedavno ste Hrvati bilo proti neke nove Jugo lige u nogometu a uskoro čete moljakati Zvezdu, Partizan, Sarajevo, Maribor i Vardar da se priključe..Jasno je da u malome tržištu kakve imaju novonastale državice na Balkanu težko sponzori mogu nači neki konkretan ekonomski interes i zapadno balkanska liga če biti super dobrodošla iako če donijeti i dosta problema i ekscesa..

VL
DO
domingo1981
15:53 08.03.2010.

..i bit ce jos gora situacija... Ima tu vise razloga zasto je HNL pri dnu: Markovic koji nije ulozijo ni Lipu u HNL a Repka je bila desetljece uspjesna i dosta \"zaradila\". Dok naprimjer njemci ulazu u klubove i u mladez Markovic investira u neke HNS Kampove koje nikada nisu ni pocele se izgradjivati. Naprotiv, idemo u sloveiju na pripreme ostaviti novac drugima (a kud bas slovencima, majko mila). Samo cu reci \"kupujmo hrvatsko\". Kao drugo: nema smisla da u HNLu ima igraca koji zaradjuju vise od 100.000 eura godisnje. na osnovi cega? bilo koji klub osim dinama (nazalost niti hajduk) nije u sposobnosti se mjeriti sa bilo kojim europskim klubom. a place da budu kao u ligi petice? kao trece: Udruga HNLa neka prestaje eksperimentirati sa \"Liga 16\", \"Liga 28\" i slicnih. U nasoj drzavi nema mjesta u 1.ligi za 12 momcadi a kamoli vise. Liga 10 i amen, ljudi.. sad bi se mogao covijek raspisati ali sto vrijedi kada su problemi ocito vidljivi a nitko nista ne mjenja...

VL
TO
tonjinjo
20:16 08.03.2010.

nije istina da je Rijeka 3. klub jer nikada nije bila prvak .Nisam navijač niti Zagreba ali je on po tome 3.klub. I Inter je bio u krizi i ispadao iz 1.lige pa nitko nije spominjao da neče biti HNL ,a osvojio je kup koji recimo Varteks nije. Kada se osnivala 91.g. HNL Varteks i Istra su ušli u 1.ligu po političkoj osnovi zato nema priče o tome da su jadni .Ako trebaju ispasti neka bude tako, doči če drugi jer i bez jednih i drugih če se igrati nogomet u Hrvatskoj

VL
ML
mladen3x
00:12 09.03.2010.

Ma koji profasionalci,nemogu 3 dodavanja spojiti veci dio utakmica a kad izadu u grad kao da su bogomdani,nevjerovatno.Liga s 10 klubova koji mogu podnjeti financijski teret i to je to.Sve ostalo su nebuloze u ovakvoj financijskoj situaciji.Dobro kaze davorac,da smo dobili EP to bi samo kroz godine propadalo.Pozdrav.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.