Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trakavica sa sponzorima

Uefa poslala oštro upozorenje zbog Coca Cole i Heinekena, bocama se poigrala i ukrajinska zvijezda

Andrij Jarmolenko
Twitter screenshot
18.06.2021.
u 08:32

– UEFA nikad izravno ne kažnjava igrače, već njihove nogometne saveze, a oni nakon toga mogu vidjeti hoće li kazniti svog nogometaša – poručili su.

Nakon što su zvijezde Europskog nogometnog prvenstva Cristiano Ronaldo, Paul Pogba i Manuel Locatelli micali sa stolova na konferencijama za medije sponzorska pića Coca-Colu i Heineken, oglasila se Uefa.

– UEFA je podsjetila reprezentacije sudionice da su sponzori ključni za realizaciju turnira i razvoj nogometa diljem Europe, uključujući nogomet mladih uzrasta i ženski nogomet – prenosi španjolska Marca riječi direktora turnira Martina Kallena koji se osvrnuo i na moguće kazne.

UEFA nikad izravno ne kažnjava igrače, već njihove nogometne saveze, a oni nakon toga mogu vidjeti hoće li kazniti svog nogometaša. Podsjetili smo ih na njihove obveze, a naravno da su disciplinske mjere za igrače uvijek mogućnost – kazao je Kallen i dodao kako razumije igrača poput Pogbe koji je iz religioznih razloga bocu Heinekena zamijenio vodom.

Stoga je Pogbin protest urodio plodom. Osoblju zaduženom za organizaciju medijskih konferencija na svih 11 stadiona naređeno je da se ubuduće makne alkoholno piće ispred nogometaša islamske vjeroispovijesti.

A "zabavi s bocama" pridružio se i ukrajinski napadač Andrij Jarmolenko koji je bio dobro raspoložen nakon sjajne igre i pobjede nad Sjevernom Makedonijom (2:1). Napadač West Hama pozvao je Coca-Colu, Heineken i sve sponzore Eura da ga kontaktiraju i sponzoriraju. 

Komentara 13

DU
Deleted user
09:26 18.06.2021.

Kao sljedeći korak očekujem micanje mcdonalds reklama i svih sličnih firmi koje prodaju proizvode od govedine ispred hinduista i budista, općenito meso ispred vegeterijanaca... Revolucija sponzorstva je na pomolu. Krajnji cilj je da igrači sami biraju sponzore koji će smjeti biti ispred ili iza njih prilikom davanja izjava, pa čak i oko nogometnog igrališta i to po cijeni koju će sami nogometaši određivati :)

SL
slavenZadravec
09:25 18.06.2021.

Zanimljivo da Uefa stavlja religijske razloge ispred zdrastvenih i znanstvenih.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
09:54 18.06.2021.

A novci od tih sponzora im ne smetaju??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije