Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetska liga

Tucak: Sukno je plakao jer ne može biti s nama u Rusiji

20.06.2017.
u 22:30

Ozračje u reprezentaciji je izvrsno, borit ćemo se jedan za drugoga, i za Sukna kojega nema. Veliki je to gubitak za nas, no nadam se da će se vratiti za SP u Budimpešti - kaže Andro Bušlje

Moramo priznati, kad smo prvi put čuli da će se završni turnir ovogodišnje Svjetske lige održati u Ruzi, u Rusiji, dvaput smo provjeravali. Piše li se to ime doista tako -–ili je nešto izgubljeno u engleskoj transkripciji – i gdje se to mjesto uopće nalazi. Radi se zapravo o gradiću od samo oko 14 tisuća stanovnika, stotinjak kilometara zapadno od Moskve, ali vrlo starom. Utemeljen je 1328., a status grada dobio je 1781. godine.

U tu Ruzu otputovali su jučer najbolji hrvatski vaterpolisti s jasnim cljem da se iz nje vrate s medaljom, po mogućnosti što sjajnijom.

- Deset dana na pripremama u SAD naporno smo radili, posebno na tjelesnoj spremnosti. Igrači su malo umorni, tu je i vremenska razlika, ali uglavnom spremni smo za prvo od dva natjecanja koje nas očekuju ovo ljeto. Nedostajat će nam silno Sandro Sukno, koji je ozlijedio prst pucačke ruke, ali koga nema bez njega se mora. Ostali će igrači pokušati pojačanim angažmanom nadoknaditi tu prazninu - kazao je uoči polaska u Rusiju izbornik Ivica Tucak.

Sukna će u ulozi kapetana zamijeniti iskusni Andro Bušlje, koji ističe:

- Ozračje u reprezentaciji je izvrsno, borit ćemo se jedan za drugoga, i za Sukna kojega nema. Veliki je to gubitak za nas, no nadam se da će se vratiti za SP u Budimpešti.

Hrvatska je u skupini s Japanom, Rusijom i Australijom. Najbolji put do polufinala je pobijediti sve suparnike u skupini, osvojiti prvo mjesto i potom se u četvrtfinalu sastati s četvrtim iz druge skupine, najvjerojatnije Kazahstanom.

- Mi ćemo ići na pobjedu u svakoj utakmici, bez obzira na to bila ona u skupini, polufinalna ili finalna - naglasio je Tucak otkrivši jedan detalj koji ga se jako dojmio.

- Nakon što su mu doktori konačno rekli da ne može igrati, Sandro je došao u hotel i sa suzama u očima nam javio da ne može s nama u Rusiju. To dovoljno govori koliko je privržen reprezentaciji i svojim suigračima.

Svjetska vaterpolska liga pokrenuta je 2002. godine a jedan od njezinih velikih zagovaratelja bio je i naš Ratko Rudić, koji je tada bio izbornik reprezentacije SAD-a. U vaterpolskim krugovima su se znali šaliti govoreći da je “Svjetska liga utemeljena samo zato da bi i Amerikanci mogli osvajati medalje na velikim natjecanjima”. Rudić je sa SAD-om osvojio broncu 2003., no s Hrvatskom je bio još uspješniji: 2009. u Podgorici osvojili smo srebro, 2010. u Nišu i 2011. u Firenci broncu, a 2012. u Almatyju zlato.

Osim uspjeha u Rudićevoj eri, osvojili smo još i srebro 2015. u Bergamu sa sadašnjim izbornikom Ivicom Tucakom. Srbija prednjači s osam zlatnih medalja.

Komentara 3

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije