Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turneja u Kaliforniji

Azevedo se oprašta u meču SAD - Hrvatska

06.06.2017.
u 07:45

Važan dio priprema za ovogodišnje glavne akcije, posebno za završni turnir Svjetske lige u Ruzi (Rusija), hrvatski će vaterpolisti odraditi na turneji u Kaliforniji.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija se napokon kompletirala. U Zagreb su stigli i igrači koji su nastupili na završnom turniru Lige prvaka u Budimpešti: šestorica jugaša te Sandro Sukno iz Pro Recca i Andro Bušlje iz Olympiakosa. Ostali su bili u trenažnom procesu čak dva tjedna, pa je na izborniku Ivici Tucku i njegovim suradnicima da i ove koji su jučer stigli što prije dovedu do željene trenažne razine.

Važan dio priprema za ovogodišnje glavne akcije, posebno za završni turnir Svjetske lige u Ruzi (Rusija), hrvatski će vaterpolisti odraditi na turneji u SAD, preciznije u Kaliforniji, na koju polaze u utorak. U okolici Los Angelesa i San Francisca dupini će odigrati i četiri službene utakmice s Amerikancima i to ovim redoslijedom: 9. lipnja u Riversideu, 11. u Stanfordu, 13. u Thousand Oaksu i 14. lipnja u Long Beachu.

- Odlazimo u SAD na poziv Američkog vaterpolskog saveza i njihova izbornika Dejana Udovičića. Jasno su iskazali interes da jedna od najboljih vaterpolskih reprezentacija na svijetu bude njihov gost, posebno zbog želje Anthonyja Azeveda, jednoga od najboljih američkih vaterpolista svih vremena i bivšeg igrača Juga, da se utakmicom s nama oprosti od igračke karijere. Posljednju utakmicu za SAD odigrat će upravo u Stanfordu jer je na tamošnjem sveučilištu i igrao - objasnio je Tucak koji je, naravno, svjestan problema što će ih donijeti vremenska razlika između Los Angelesa i Hrvatske (devet sati) te potom između Hrvatske i Rusije (još dva sata).

- Zato smo i odlučili vratiti se dva dana ranije, pa ćemo se od 16. do 19. lipnja još malo pripremati u Zagrebu - naveo je Tucak, zadovoljan što su svi igrači napokon zdravi, pa i prije ozlijeđeni Krapić i Marcelić.

Konferencija za novinare u Trofejnoj dvorani Mladosti iskorištena je i za potpisivanje još jednog sponzorskog ugovora. Novi podupiratelj hrvatskih vaterpolista je tvrtka Nova Rent a Car u čije ime je ugovor potpisao njezin direktor Rino Pavlov dok je HVS predstavljao Perica Bukić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije