Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESSICA Branko Ivanković razočaran teškim porazom

Treneri hvalili Modrića, Tanac bježi od krivnje

07.11.2008.
u 00:36

Branko Ivanković i Harry Redknapp imali su jednu zajedničku crtu na odvojenim konferencijama za novinare: obojica su, naime, najviše vremena na “pressici” potrošila na Luku Modrića! Zavrijedio je bivši Dinamov kapetan sve trenerske hvalospjeve, bio je pokretač svih akcija Tottenhama i više se na Otoku sigurno nitko neće sumnjičavo pitati je li to klupski gazda Daniel Levy uludo potrošio 16 milijuna funti... Pred novinare je, inače, prvi došao Dinamov trener Branko Ivanković, bio je, dakako, vidno razočaran.

Bez pravih rješenja
- Nismo očekivali ovako težak poraz. Dobro smo se pripremili za Tottenham, znali smo da su se digli u zadnjih desetak dana i znali smo da će i protiv nas pokušati jakim pritiskom doći do rezultata. No, nismo pronašli rješenje za tu njihovu agresivnu i brzu igru, Tottenham je stalno držao pritisak i nije nam bilo lako - pričao je Ivanković i potom istaknuo:

- Luka Modrić je bio Tottenhamov čovjek oko kojeg se sve vrtjelo! On je davao ton brzoj igri engleskog sastava i mi to nikako nismo uspjeli spriječiti. Sve je za nas i počelo loše, a onda su nas još poremetile ozljede Bišćana i Drpića, pa je bilo doista teško očekivati da ćemo uspjeti održati ravnotežu.

Može li vas ovaj teški poraz uzdrmati?

- Ne vjerujem. Poraz jest težak i neugodan, peče i boli, no u ovom je natjecanju ipak najvažnije pobjeđivati. Naša je prilika kad nam za dva tjedna u Zagreb dolazi moskovski Spartak, na toj ćemo utakmici tražiti prolaz u daljnje natjecanje - rekao je trener.

Tada smo profesora upitali koliko je njegove krivnje za ovaj sramotni rezultat?

- Još je prerano za analizu. Ustanovim li nakon analize svoju krivnju, to će ipak ostati za mene, ostat će kao dio mog iskustva - odgovorio nam je Ivanković i na kraju posebno istaknuo:

- Luka Modrić je bio označen kao najveća opasnost, to je i potvrdio izvrsnom igrom. Opet je pokazao da je extra-klasa! Iako su neki sumnjali u njega, danas se najbolje vidjelo zašto ga je Tottenham kupio, njegovo je znanje golemo, baš kao i potencijal, kojega će, vjerujem, uskoro do kraja potvrditi. Iz utakmice u utakmicu sve je bolji - rekao je Ivanković i otišao u autobus.

Luka je čudesan
Nije više bilo pitanja za njega, kao da ostali hrvatski novinari nisu imali snage ni volje profesoru stavljati sol na ranu... A nasmijani Harry Redknapp je rekao - Dobro smo igrali i upisali važnu pobjedu, kojom smo ostali u igri i u Uefinoj ligi. U ovih deset dana napravili smo veliki pomak. Posebno bih pohvalio Darrena Benta, koji je bio fantastičan u završnici akcija - pričao je Harry “Houdini”, a onda ga je neki engleski kolega upitao za Luku Modrića:

- To je čudesan nogometaš, kao i brojni hrvatski nogometaši koje sam poznavao! On igra fantastičan nogomet i bio je naš pokretač. Mnogi kažu da je fizički preslab za engleski nogomet, a ja vas uvjeravam da nije, Modrić je igrač koji zna istrpjeti duel. On je klasa za sebe i vrlo sam zadovoljan onime što pruža - pričao je Redknapp i nastavio s lijepim riječima o Luki:

- Luka mora stalno imati loptu i svim svojim igračima stalno ponavljam: “Njemu, njemu dajte loptu, samo njemu”! A on će onda pronaći napadače, onda ćemo zabijati golove i pobjeđivati. Luka je nevjerojatno jak s loptom u nogama, teško mu je oduzeti loptu i pred njim je velika, velika karijera - nije Redknapp štedio komplimente na Lukin račun. A na kraju je Harry sve nasmijao! Upitao ga je neki Englez vježbaju li ono izvođenje prekida kao kod trećeg gola, kad je nakon Modrićeva kornera Huddlestone zabio volej karijere s 20 metara?

- Naravno! Po nekoliko puta na dan to radimo, to nam je opsesija, ha, ha, ha...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije