Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ipak ostaje optimističan

Tin Srbić nakon ispadanja na SP-u: Mislim da taj element nikada nisam pogriješio. Ni na treningu. Nikad u životu.

Zagreb:  Tin Srbi? uo?i odlaska na Svjetsko prvenstvo u Liverpool,  odradio trening te dao izjavu za medije
Robert Anic/PIXSELL
02.11.2022.
u 19:32

Srbiću je ovo bilo treće veliko natjecanje u nizu (MI, EP i SP) na kojem nije ušao u finale po spravama. Sljedeće godine očekuje puno bolje rezultate

Aurel Benović na svom drugom SP-u s ocjenom 14.266 završio je 11. među 132 parteraša, ali kako su ispred njega bila tri Japanca, a u finalu mogu biti maksimalno dva iz iste zemlje, naš najbolji gimnastičar na tlu na kraju je deseti, druga rezerva za finale.

– Odradio sam kvalifikacije na vrhunskoj razini. Podigao sam i svoju izvedbu i psihičku spremu na još viši nivo. Do samoga kraja bilo je neizvjesno, doslovno sam čekao da zadnji gimnastičar doskoči i završi, ali na žalost nisam uspio ući u finale – rekao je Aurel.

Tin Srbić zbog pogreške na elementu Piatti, koji mu je donio ocjenu 13.200, ostao je bez finala na preči. Završio je 46. među 138 prečaša. Iza njega su tri nastupa na svjetskim prvenstvima i na svakom je bio u finalu. Na žalost, u Liverpoolu je prekinuo niz iz zlatnog Montreala 2017., Dohe 2018. (4. mjesto) i Stuttgarta 2019. (srebro).

– Prvi put za mene je Svjetsko prvenstvo gotovo prije finala. Rekao sam si: "Ideš svaki element napraviti savršeno!" Tako sam i nastupio. Zbog toga se dogodila greška. Mislim da taj element nikada nisam pogriješio. Ni na treningu. Nikad u životu. Nije mogla biti sekunda dekoncentracije jer mi nemamo sekundu vremena usred vježbe. Bila je to milisekunda. I ne bih čak rekao dekoncentracija, nego jednostavno sam tijekom tog elementa već bio na sljedećem elementu jer sam bio uvjeren da je to – to, odrađujem ovo – rekao je Tin pa dodao:

– Mislim da sam možda htio više nego što sam trenutačno mogao. Uvjeren sam kako bih da sam samo taj element uspio izvući, dobio ocjenu 14.500 i više te bi to bilo sigurno finale. Koliko god da sam postigao u karijeri, ovo je kao u medicini, nikad ne prestaješ učiti. Danas sam naučio nešto novo. Treba mi samo jedna sezona bez ozljeda, još jedna sezona s ovom novom vježbom. Znam da ću se vratiti na najviše razine – zaključio je Tin.

>> Sin predsjednika Milanovića veliki je talent: Ima 18 godina i 104 kg, prešao je u najtežu kategoriju!

 

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
17:30 04.11.2022.

bojim se da se tin srbić psihički izgubio , treba mu pomoć po tom pitanju , jer sve drugo mi se čini u redu. pomozite mu pa će sve biti ok,...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije