Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GROZNA IZVEDBA

Španjolski sudac teško oštetio Hrvatsku: 'Kao da je u nekoj seoskoj ligi!'

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Češka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
18.06.2021.
u 23:47

- Njegova tehnička izvedba bila je danas jako loša. Bila je i prije nekoliko dana, ali ovo danas je bilo krajnje neprihvatljivo.

Hrvatski sudački ekspert Mario Strahonja gostovao je u HRT-ovoj emisiji Europeo i podosta kritizirao španjolskog suca Carlosa del Xerro Grandea, koji je dijelio pravdu u remiju Hrvatske i Češke (1:1).

Naime, iako ne dovodi kazneni udarac u pitanje, dovodi mnoge druge stvari, ponajprije tehničke prirode. Zato smatra i da je Hrvatska teško oštećena, iako naglašava da poštivanje pravila ne bi značilo i bolji ishod za vatrene.

- Njegova tehnička izvedba bila je danas jako loša. Bila je i prije nekoliko dana, ali ovo danas je bilo krajnje neprihvatljivo. Detektirali smo da je kazneni udarac neispravno izveden, igrač Češke je prerano ušao u prostor, izvođač udarca je bio igrač koji je bio krvav, kojem je trebao biti pružen tretman. Taj tretman se može pružiti, ali u razumnom vremenu, 30 do 40 sekundi, ako traje drugi izvođač mora biti netko drugi - kazao je Strahonja prilikom gostovanja na HRT-u pa spomenuo još jedan sporni detalj:

- Ono što smo se u čudu pogledali, vidjeli smo Perišića koji je ostao zabezeknut. Sudac je svirao kraj i nije ostavio mogućnost dobivanja lopte. To je krajnje neprihvatljivo da sudac na ovako velikom natjecanju svira kraj kad njemu dođe, kao da je u nekoj, da nekoga ne uvrijedim, seoskoj ligi. Ako je minimalna nadoknada tri minute, onda je minimalna nadoknada tri minute, ona može trajati duže, nikako kraće. Ovo je izgravanje pravila, mislim da mu slijedi povratna karta za Španjolsku.

Strahonja je mišljenja da Španjolac nema potrebno samopouzdanje i samim time kontrolu nad utakmicom koju sudi.

- Te pogreške tehničke prirode kao osoba moraš imati na umu. Definitivno neprihvatljiva izvedba i nosit će veliku povijest s ovog prvenstva - zaključio je Strahonja.

Komentara 34

VA
vadis1
02:00 19.06.2021.

Hrvatska lose igra. To nije ona Hrvatska iz 2018.

DU
Deleted user
00:59 19.06.2021.

Dalic poslije svake utakmice zna sto fali,,,al ne zna uigrat momcad da to sto fali popravi......I onda posalje momcad bez ideje na teren i igraju ko izgubljeni......i najlakse suca okrivit za igru bez ideje i taktike..........

ST
stefj
01:26 19.06.2021.

Kakve gluposti. Češka je igrala loše, ali s nekim smislom i idejom. Hrvatska je igrala loše, uz to i bez ideje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije