Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naš spektakl

Slika s rukometnog Eura u Hrvatskoj otići će u 175 zemalja

12.01.2018.
u 19:19

Slika iz Hrvatske otići će u 175 zemalja svijeta, događaj će pokrivati 130 medijskih kuća, a cilj je nadmašiti i TV rejting od 1,65 milijardi gledatelja širom planeta

Uoči početka prvenstva u splitskoj gradskoj vijećnici pred kamere su izašli predsjednik Europskog rukometnog saveza (EHF) Michael Wiederer i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Tomislav Grahovac te najavili veliki spektakl u našoj zemlji.

Slika iz Hrvatske otići će u 175 zemalja svijeta, događaj će pokrivati 130 medijskih kuća, a cilj je nadmašiti i TV rejting od 1,65 milijardi gledatelja širom planeta, što je rekord postavljen na EP-u u Poljskoj prije dvije godine.


Drugi put domaćini Eura

Wiederer je s posebnim zadovoljstvom istaknuo da je Hrvatska prva zemlja koja drugi put ugošćuje rukometni Euro, a kako nam je naznačio u razgovoru, mogla bi biti i posljednji samostalni domaćin u skorije vrijeme.

1/18

Naime, već za dvije godine tri su zemlje domaćina.


– Vratili smo se u Hrvatsku jer se svaki put pokazala odličnim domaćinom, a podaci o velikom broju stranih navijača koji dolaze pokazuju da nismo pogriješili. Bio sam tu i 2000. godine, bio je to posljednji Euro s 12 reprezentacija, a ovo je posljednji sa 16 reprezentacija. Dakle, oba puta Hrvatska je zatvorila stari format natjecanja – kaže.


Jedan će rekord, sasvim izvjesno, pasti. Naime, više od 60% ulaznica dosad su pokupovali strani navijači, što se nije dogodilo.

Slika mora biti savršena

Za drugi krug i završnicu ima još ulaznica, ali vrlo malo.
Wiederera nije previše uzbudio loš vanjski izgled Spaladium arene.


– Ne, zato što je nama daleko najbitnije da unutra sve besprijekorno funkcionira, da je slika iz dvorane koja ide u svijet savršena.
 A bit će i za to je najzaslužniji Toni Gamulin sa svojom ekipom koja zadnjih četrdesetak dana praktički nije izlazila iz dvorane.

Predsjednik HRS-a Grahovac upitan je za očekivanja rezultata.


– Naravno da svi želimo zlato koje nam nedostaje, ali nećemo raditi tragediju ako se to ne dogodi.

Komentara 3

RO
Rosstin
22:23 12.01.2018.

ali ne u Australiju, oni su glupi kao noc

Avatar Cokolinda
Cokolinda
19:54 12.01.2018.

slika iz hrvatske ce obici 175 zemalja...nadajmo se da nece biti incidenata kao na maksimiru i poljudu gde smo kaznjavani zbog swastika i ustaskih poklica...

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
01:40 13.01.2018.

KOJA POPULARNA HRVATSKA!!!! Svi nam se Dive i Obožavaju!!!! Okolo Planete!!! Gdje god sam bio !!! aA ima već 39zemalja !!! kad kažem odakle sam iz= HRVATSKE!!! Svi mi vele ahhhhh!!! Super ŠUKER BOBAN itd More itd!! Svi nam se dive okolo Planete!!!! Osim naših susjeda???? Od zavidnosti i mržnje!!! Koja Sramota !!! Koji Narodi?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije