Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan D

'S ovim dečkima bih išao i na kraj svijeta!'

Nenad Bjelica Dinamo Young Boys
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/5
08.11.2018.
u 14:25

I navijači bi trebali položiti svoj ispit, pokazati da je Zagreb kulturan grad

Danas treba staviti točku na ‘i’, napraviti taj jedan mali korak u nogometu, ali veliki korak za Dinamo, za klub koji pola stoljeća nije vidio ljubičice na europskim poljima, čiji su navijači pospremali klupska obilježja dok su se veliki tek zagrijavali za velike stvari. Sad je situacija drukčija, traži se još taj bod protiv Spartaka.

- Bod? Imam jedan problem, a taj je da volim pobjeđivati. Moji su igrači prihvatili takav stav, znaju koliko volim pobjede, imaju pobjednički mentalitet, sjajni su dečki i na terenu i izvan njega i to zajedništvo je naša snaga. Dakle, ne razmišljamo ni o čemu osim o pobjedi – uvjerljiv je bio Nenad Bjelica prije nego je izveo svoju momčad na travnjak na večernji trening prije današnje utakmice i dodao:

Poštujemo protivnika

- Poštujemo Spartak i znamo da ćemo se morati pomučiti da ih danas pobijedimo, ali imam sjajne igrače, sretan sam što ih treniram i s njima bih išao na kraj svijeta.

Veseli što je trener veliki optimist, pričali smo i s igračima i kod njih se osjeća samo pozitivna ‘vibra’. Mnogo je onih koji su pokazali da su svjesni da je ovo ipak drukčija utakmica, da je ulog velik, oko stadiona se osjeća pritisak zbog tog očekivanog povijesnog uspjeha.

- Pritisak uvijek postoji, bilo ga je i prije Zeline, pa prije Osijeka, ali stvaramo si ga mi sami jer želimo pobjeđivati. A povijesne utakmice? Već sam rekao da očekujem kako ćemo povijesne utakmice igrati na proljeće – jasan je trener Dinama.

Slovaci znaju da im trebaju bodovi, očekivali su ih i u prvoj utakmici, ali ostali su bez ičega, a Dinamo je stigao na prag ukupnog slavlja.

- Imamo ozlijeđenih igrača, još ćemo vidjeti tko će moći danas igrati – kazao je Radoslav Latal, trener Spartaka po dolasku u Zagreb.

U Trnavi se igralo u otužnoj atmosferi, zbog kazne, praznog stadiona. U Maksimiru će zbog kazne prazan biti sjever, ali gosti su upoznati da će Dinamo imati veliku podršku.

Dinamo je bolji...

- I zbog toga će ovo biti potpuno drukčija utakmica, frustrirajuće je bilo igrati kod kuće bez gledatelja, a ovdje nas očekuje burna atmosfera. Želimo odigrati dobru utakmicu, kao u svakoj utakmici, bit ćemo zadovoljni svakim plijenom – tvrdi Latal.

Dinamo je pokazao da je bolji od Spartaka, sad to treba potvrditi i kod kuće. A ispit ne polažu samo igrači Dinama nego i navijači. Dinamo je u fokusu Uefe, i ova današnja utakmica lako je mogla biti pred praznim stadionom.

Dakle, da bi i dalje gledali Dinamo pred punim Maksimirom u Europi, i navijači bi trebali položiti svoj ispit, pokazati da je Zagreb kulturan grad, pa onda puniti tribine protiv Anderlechta u zadnjem kolu igranja po skupinama, a pogotovu na proljeće, povijesno proljeće.

Komentara 1

GI
gismund
14:45 08.11.2018.

niti jedan normalan i pravi navijač neće sigurno napraviti ništa što bi naštetilo njegovom klubu, to rade lažni navijači koji se prave da navijaju, a u biti samo žele napraviti štetu!.....a za dinamo samo jedna poruka: ajmoooooooooooooooo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije