Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamov stroj

Kapetan bio jasan: Nismo mi momčad koja ide na bod, želimo pobjedu!

Dinamo uoči Spartaka u Maksimiru
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/5
07.11.2018.
u 16:28

Ademi je u Dinamo stigao iz Šibenika, četvrta je to generacija Ademija u Šibeniku, obitelji koja je prije 70 godina došla iz Makedonije

Koliko li je samo “povijesnih” utakmica odigrao Dinamo posljednjih desetljeća. Legendi Dinama, Draženu Ladiću, kosa se na glavi dizala kad bismo prije neke važne utakmice spomenuli da bi mogla biti povijesna.

– Koliko sam li ja takvih “povijesnih” utakmica odigrao, dajte malo smanjite takvo opisivanje utakmica – ljutio se Ladić.

Vjerujemo da se danas, da ga pitamo o utakmici Dinama i Spartaka, ne bi ljutio jer, doista je pred plavima velika utakmica, utakmica koja bi trebala biti povijesna ako završi uspješno za plave. Jer kako je drukčije opisati ako nakon nje Dinamo prezimi u Europi nakon gotovo 50 godina neuspješnih pokušaja.

Bilo je puno velikih utakmica

U povijest bi se mogao upisati Arijan Ademi, kapetan Dinama koji će u četvrtak povesti momčad u tu povijesnu priliku.

Jeste li ponosni što ćete biti kapetan koji će povesti Dinamo u europsko proljeće nakon gotovo 50 godina?

– O, s kakvim ste napadačkim pitanjem odmah krenuli. Polako, pričekajmo mi taj četvrtak. Ma sretan sam što ću uopće igrati ovakvu utakmicu, što smo došli u priliku da igramo u Europi i na proljeće, to je nešto najveće što se može napraviti nakon svih tih godina čekanja – oprezno je, bez velike euforije, rekao kapetan Dinama.

Je li vam to najveća utakmica otkako ste u Dinamu?

– Sigurno da jest s obzirom na činjenicu da su očekivanja jako velika. K tome, svi nekako očekuju da će to biti lagana utakmica, ali mi znamo da nije tako, da nas čeka težak posao, da je Spartak tvrda momčad. Ali, nema nam druge, moramo učiniti sretnima sve ljude oko nas i na kraju krajeva prezimiti.

Pa dobro, ne bi trebalo biti tako teško uzeti taj bod koji bi bio dovoljan za prolazak skupine.

– E pa po bod sigurno neće ići, ova momčad tako ne igra, mi idemo po pobjedu.

Ademi je u Dinamo stigao iz Šibenika, četvrta je to generacija Ademija u Šibeniku, obitelji koja je prije 70 godina došla iz Makedonije. Proveo je jedno vrijeme u Lokomotivi, no u Dinamu je već dugi niz godina, više od 200 utakmica je odigrao za plave.

Dugo ste ovdje, puno je i europskih utakmica iza vas, koja je dosad bila najveća utakmica koju ste odigrali za Dinamo?

– Uh, bilo ih puno. Najveća je bila Arsenal i pobjeda u Maksimiru, a najbolja moja utakmica bila je protiv Villarreala – lako je ispalio Ademi.

Nažalost, nakon te velike pobjede plavih nad Arsenalom Ademi je nastradao od Uefine dopinške komisije, bio je suspendiran, borio se svim silama da dokaže nevinost. Iako je na kraju proglašen nevinim, kazna mu je samo smanjena. I nakon nje se vratio na travnjak, vratio se kao da pauze nije bilo.

Sjećamo se emotivnog nastupa prije povratka, prvog treninga. I njegovih riječi zahvale Dinamu koji ga se ni u trenutku nije odrekao, već se prema njemu odnosio kao i prema svakom igraču, redovito ga plaćao. I Ademi je to vratio, ovog ljeta mogao je otići u inozemstvo, ali odlučio je ostati i potpisati novi ugovor.

Lyon je nešto najgore dosad

I sad vodi plave prema europskom proljeću. Kad smo već spomenuli najbolje partije, Arsenal i Villarreal, red je da ga upitamo i za najgoru utakmicu koju je proživio s Dinamom.

– Tu je još manje dvojbe, Lyon 1:7, ne treba o tome razmišljati.

Danas je ipak sve u Maksimiru ružičasto, no može li to biti i opasno, jer kao da su svi unaprijed upisali pobjedu protiv Spartaka, kad se sprema fešta?

Može biti opasno, ali mi se od svega toga moramo odmaknuti, ostati koncentrirani na teren jer znamo da nas čeka zahtjevan posao, pokazalo se to i u Trnavi. A na sve to oko nas naviknuti smo, gdje god Dinamo igra, s kime god da igra, očekuje se da pobijedimo, znamo za pritisak, ali mi smo spremni.

Možete li kao kapetan prokomentirati smjenu člana uprave i dopredsjednika kluba Tomislava Svetine?

– Ne bih ja o tome, mi smo koncentrirani na utakmicu, u te priče i odluke ne bih želio ulaziti.

Može li vam to poremetiti koncentraciju za utakmicu?

– Nemojte mene ništa pitati – nije se dao Ademi. Samo neka u četvrtak obavi sve što treba na terenu.

Ključne riječi

Komentara 2

ST
stefj
18:40 07.11.2018.

Cijelo vrijeme se pitam što će ovaj puta krenuti krivo... Da li će izgubiti sve 3 utakmice ili osvojiti bod pa se poklopi da ispadnu ili će "navijači" opet napraviti neko teško sr.nje...

DU
Deleted user
16:43 07.11.2018.

Nemojte vi meni povijesna jer povijesna = istorijska a nama je svaka istorijska jer volimo sve dizat u nebesa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije