Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rora i Prosinečki

VIDEO Legende o europskom Dinamu: Pa kako se oni bacaju na glavu

Krasnodar Rora i Robert Prosinečki
Foto: Večernji TV
1/2
07.11.2018.
u 15:42

Meni je najbolja europska utakmica bila ona protiv Partizana. Pobijedili smo 5:0, a ambijent je bio izvanredan - rekao je Prosinečki

Gosti Večernjeg TV-a bili su dvojica Dinamovih legendi: Krasnodar Rora, član Dinamove generacije koja je 1967. osvojila Kup velesajamskih gradova, te 1969. posljednja prezimila u Europi, i Robert Prosinečki, kapetan plavih s kraja '90-tih, kada je Dinamo dva puta nastupao u Ligi prvaka.

Dvojica plavih velikana prisjetila su se vremena kada su s Dinamom igrali velike europske utakmice, te iznijeli svoje dojmove o današnjoj Dinamovoj momčadi, koja je nadomak povijesnoga uspjeha - plasmana u europsko proljeće.

- Dinamo igra jako dobro i zaslužuje sve ovo. Nadamo se da će protiv Spartaka napraviti iskorak i napokon prezimiti u Europi, a onda je sve moguće - rekao je Robert Prosinečki te dodao da je fascinantno kako se Bjeličini igrači bacaju na glavu.

- Kada smo osvojili Kup velesajamskih gradova Dinamo je ima igrače visoke klase. U momčadi je bilo čak sedam igraća koji su '63. igrali finale protiv Valencije i bili poraženi s 2:1. Godinama je momčad sazrijevala, ali dolazak Branka Zebeca sve je promijenilo. Bio je nevjerojatni trener. Dinamo mu je bio početni uradak, prvi put je preuzeo momčad i složio je respektabilnu ekipu koja se posebno u međunarodnim utakmicama potvrđivala. Mi smo tih godina bili među sedam najboljih europskih momčadi - prisjetio se Krasnodar Rora.

Krajem devedesetih Robert Prosinečki igrao je za Dinamo dok su plavi nastupali u Ligi prvaka, a posebno je izdvojio jedan dvoboj.

- Meni je najbolja europska utakmica bila ona protiv Partizana. Pobijedili smo 5:0, a ambijent je bio izvanredan. Prvi put su međusobno igrali jedan hrvatski i srpski klub, bilo je mnogo emocija u tom susretu - rekao je Robert Prosinečki.

U četvrtak Dinamo protiv Spartaka može potvrditi proljeće na koje čeka 49 godina. Što legende plave misle o tome pogledajte u videu.

Krasnodar Rora i Robert Prosinečki
1/16

Komentara 14

Avatar Sveti_Stavim
Sveti_Stavim
16:06 07.11.2018.

Dinamo - Partizan 5:0 . Taj ambijent , ta atmosfera , taj naboj ... neponovljivo .

DU
Deleted user
16:16 07.11.2018.

Izet Hajrovic!

CR
CrniGaro
18:49 07.11.2018.

Što uvijek tog Prosinečkog ,pitate ,jel došao k sebi od sinoć .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije