Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL opet kroji favorite za naslov na SP-u

Rusima je i Putin poželio sreću za prekid frustracija

Rusija hokej
Reuters
06.05.2011.
u 20:16

Nakon ispadanja Washingtona iz polufinala NHL-a, Ruse bi mogli pojačati Ovječkin i Sjemin

Preklapanje sa završnicom NHL sezone i ove će godine, nažalost, krojiti plasman na Svjetskom hokejskom prvenstvu Elitne divizije koje se od 29. travnja do 15. svibnja održava u Slovačkoj. Zato se događa apsurd da izbornici reprezentacija navijaju da klubovi njihovih igrača što prije ispadnu iz doigravanja NHL-a.

I onda se dogodi da Njemačka, čija je momčad najvećim dijelom sastavljena od igrača koji igraju u njihovoj ligi (DEL-u) pobijedi Rusiju s 2:0 u 1. kolu, ponajviše zbog toga jer su Rusi zbog NHL-a nekompletni.

Srećom po Ruse, New Jersey Devils nisu izborili doigravanje NHL-a, pa im je od početka prvenstva u momčadi barem Ilja Kovaljčuk. A prekjučerašnjim ispadanjem Washington Capitalsa vjerojatno će im se pridružiti ponajveća zvijezda svjetskog hokeja Aleksandar Ovječkin, te njegov suigrač Aleksandar Sjemin.

– Ovječkin je obećao da će nam se priključiti što prije bude mogao. Već smo mu kupili kartu – izjavio je za ruske medije predsjednik Ruskog hokejskog saveza Vladimir Tretjak.

Iako ruski izbornik Vjačeslav Bikov nije sklon mijenjanju momčadi tijekom prvenstva, Ovječkina sigurno neće odbiti zbog pritiska ruske javnosti. No, Sjemina možda i neće, barem sudeći prema odgovoru na pitanje hoće li dvojac iz Washingtona priključiti reprezentaciji.

– Jako mi je žao da su ispali iz doigravanja. Radije bih da su osvojili Stanleyev kup – rekao je Bikov, koji je pod pritiskom da sa sjajnom ruskom generacijom osvoji zlato nakon što je 2010. na OI u Vancouveru izgubio u četvrtfinalu od Kanade (3:7), a prošle godine na SP-u od Češke.

– Smeta mi što su nas svi napali nakon poraza od Njemačke u 1. kolu skupine. Podsjećam sve da do osvajanja pehara ima devet utakmica. To nije sprinterska utrka, već maraton. Naš cilj i dalje ostaje isti, a to je zlatna medalja – poručio je napadač ruske reprezentacije Ilja Kovaljčuk.

Zanimljivo, sreću je Rusima uoči odlaska u Slovačku poželio i ruski premijer Putin, koji je s njima "odradio" i jedan trening na ledu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije