Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI JUNIOR BARAKUDA

Rođeni Riječanin igra za Srbiju i najbolji je strijelac Eura. Svojim odabirom šokirao je cijelu Hrvatsku

Zagreb: Susret Srbije i Njemačke na Europskom prvenstvu u vaterpolu
Luka Stanzl/PIXSELL
09.01.2024.
u 13:03

Inače, Radulović je u Izraelu i Njemačkoj postigao po četiri pogotka te je s ukupno osam golova prvi strijelac Europskog prvenstva. Večeras protiv slabašne Malte ima priliku dodatno pobjeći pratiteljima.

Prije dvije i pol godine Marko Radulović odbio je igrati vaterpolo pod hrvatskom zastavom, odlučio je nastupati za srpsku vaterpolsku selekciju. Bila je to odluka koja je poprilično šokirala javnost, ali 22-godišnjak rođen u Rijeci očito se odlučio na čudan put u karijeri pa je do sada promijenio dosta klubova, a od 2020. godine u radničkom je Kragujevcu.

GALERIJA Hrvatska izgubila od Crne Gore na peterce

Zagreb: Susret Srbije i Njemačke na Europskom prvenstvu u vaterpolu
1/8

Talentirani mladić u Primorju je počeo trenirati sa šest i pol godina i prošao je kroz sve mlađe selekcije kluba. Već sa 15 godina debitirao je za prvi tim Riječana, a poslije dvije sezone preselio se u redove novosadske Vojvodine. Tamo je bio drugi strijelac Regionalne A2 lige s 38 golova. U Kragujevac je došao iz Šapca za koji je na 13 utakmica u A1 ligi postigao 18 pogodaka.

A Radulović je svojedobno za Večernje novosti objasnio svoju odluku. Kaže da je za ovu odluku najzaslužniji izbornik mlađih selekcija Srbije i trener Radničkog Uroš Stevanović, ali i nezainteresiranost Hrvatske.

VEZANI ČLANCI:

– Za mlađe selekcije barakuda igrao sam i na SP. Međutim, dvije godine me tadašnji izbornik mladih Kreković nije pozivao. Kada sam 2018., prešao u Vojvodinu, čekao sam još godinu dana. U međuvremenu me je pozvao Stevanović da nastupam za Srbiju. Kako me nitko nije zvao iz HVS-a, dogovorio sam se s Urošem i stvar je bila riješena. Da nije bilo Stevanovića, cijela ova priča ne bi ni bila pokrenuta. On je zaslužan za sve, jako mi je pomogao, ne samo oko vaterpola – rekao je Radulović te se osvrnuo na svoju budućnost:

– Za mene je još rano govoriti jer nisam ostvario ništa konkretno, ali nadam se da ću uspjeti – rekao je tada Radulović.

Inače, Radulović je u Izraelu i Njemačkoj postigao po četiri pogotka te je s ukupno osam golova prvi strijelac Europskog prvenstva. Večeras protiv slabašne Malte ima priliku dodatno pobjeći pratiteljima. 

 

Komentara 4

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
14:01 09.01.2024.

Radulović igra za one gdje mu je i mjesto. Zašto se čuditi?

ME
Melkiorr
14:28 09.01.2024.

Otišao onima koje voli. To je ok.

CR
crocro
15:38 09.01.2024.

Pa čovjek je želio igrati za Hrvatsku, gdje i pripada ali ga tada nisu prepoznali kao potencijal, gubio je mjesece i godine, nije želio čekati milost i otišao je tamo gdje su ga pozvali. Nije to slučaj samo s njim.. Imamo mi još sportaša čije potencijale odgovorni ne prepoznaju pa su ovi prisiljeni tražiti svoju sreću i napredak drugdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije