Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekordni transfer

Rijeki 10 mil. eura za Kramarića, otac Josip napokon pristao na uvjete

02.10.2014., stadion Kantrida, Rijeka - UEFA Europska liga, skupina G, 02. kolo, HNK Rijeka - Sevilla FC. Coke, Andrej Kramaric. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL
07.01.2015.
u 23:30

1,5 milijuna eura trebala bi biti godišnja plaća najboljeg strijelca HNL-a Andreja Kramarića, koji je klubu s Kantride donio velik novac

milijuna eura trebala bi biti godišnja plaća najboljeg strijelca HNL-a Andreja Kramarića, koji je klubu s Kantride donio velik novac

Prema brojkama prodaja Andreja Kramarića u Leicester City ulazi u povijest riječkog nogometa! Rijeka je postala bogatija za čak deset milijuna eura čime je klub na čelu s Damirom Miškovićem i Matjažom Kekom dobio izravno priznanje nogometnog tržišta.

Potvrda klase

Beskrajno talentirani Andrej Kramarić u dresu Rijeke dosegnuo je fantastičnu cijenu zbog dobrih uvjeta kakve nije imao u Dinamu. Andreju pripada igračka slava, ali zasluge za stvaranje uvjeta u kojima je njegova darovitost ove sezone došla do punog izražaja pripadaju upravi i struci Rijeke.

Velike zasluge za transfer stoljeća pripadaju jednom Riječaninu, Kramarić je prodan u Leicester City zahvaljujući menadžeru Predragu Račkom. Iskusni Rački menadžerskim poslom počeo se baviti prije otprilike 35 godina, prvi posao odradio je u transferu Adrijana Fegica, igrača Rijeke iz trofejne generacije s kraja sedamdesetih. U vremenima kada je menadžera bilo puno manje od vrhunskih igrača, medijski je najviše odjeknuo transfer Nenada Gračana iz Rijeke u Hajduk. Negdje nakon toga transfera Rački se počeo profesionalno baviti menadžerskim poslom.

Transfer Andreja Kramarića nije ni približno najveći transfer koji je Rački odradio. Transferi Predraga Mijatovića iz Real Madrida u Fiorentinu (1999., 52 mil. njemačkih maraka) i Edina Džeke iz Wolfsburga u Manchester City (2011., 32 mil. eura) slove za najskuplje u njegovoj menadžerskoj karijeri tijekom koje je radio na transferima ponajboljih hrvatskih igrača (Jarni, Asanović, Štimac...). Na transferu Andreja Kramarića zasigurno neće najviše zaraditi u karijeri, ali poslovno zadovoljstvo da je odradio najveći transfer u povijesti riječkog nogometa nema cijenu. Kažu da se najteže dokazati kod kuće! Rački je posljednji transfer jednog igrača Rijeke odradio davne 1991. godine, kada je današnji Kekov pomoćnik Matjaž Florijančič otišao u Cremonese. Još je jedan Riječanin zaslužan za Kramarićev transfer. Boško Balaban formalno nije menadžer, ali je odigrao značajnu ulogu u transferu kao prijatelj i savjetnik obitelji Kramarić. Aktivno je sudjelovao u razgovorima s predstavnicima Chelseaja, Leicester Cityja i Rijeke.

Izgubljeni u prijevodu

Balabanov utjecaj na konačnu odluku da Andrej ove zime odlazi iz Rijeke bio je presudan. Svima pripada dio zasluga, ali glavni pregovarač u transferu ipak je bio Joža Kramarić. Glava obitelji Kramarić izluđivao je svojim zahtjevima sve aktere u pregovorima, ustrajno inzistirajući na svojim zahtjevima. U utorak navečer, kada se činilo da nakon mjesec dana natezanja od potpisa neće biti ništa, samo je lakonski dobacio:

– Ma sve je bilo riješeno u pet minuta! Samo što njihovi odvjetnici nisu dobro preveli...

Odvjetnici izgubljeni u Jožinu prijevodu u srijedu su konačno sastavili ugovor koji će zauzeti posebno mjesto u arhivi riječkog nogometa.

>> Andrej Kramarić potpisao za Leicester City!

Komentara 9

DI
diskasting
11:35 08.01.2015.

Bravo Andrej neka ti je sa srećom, i super klub si izabrao bravo i za tvog starog koji se svim srcem bori za svog sina da igra i da se razvija u našeg najboljeg igrača!

WC
wCROw
16:27 08.01.2015.

Igor Vranić movinar a padeži ga j.

MA
MagnusJohnson
23:46 07.01.2015.

Kako možete napisati da Rijeka dobiva 10 milijuna eura, ako pola iznosa ide Dinamu? Vraniću, pa dobro tko ti je dao posao u Večernjem listu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije