Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Velike Britanije

Hamilton došao do 27. pobjede, utrku obilježila Räikkönenova nesreća

Raikkonen
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
06.07.2014.
u 16:33

Ferrarijev je pilot je u jednom od prvih zavoja izletio, a kada se pokušao vratiti na stazu udario je u rubnik, bolid je zaplesao na stazi, te je Finac izgubio vlast nad volanom. Udario je u zaštitnu ogradu, a bolid je klizeći prešao s jedne na drugu stranu staze

Lewis Hamilton je nakon 2008. ponovno razveselio Engleze na domaćoj stazi. Mercedesov je pilot sa šestog mjesta na startu devete ovosezonske utrke za VN Velike Britanije dovezao do 27. pobjede u karijeri i druge na stazi u Silverstoneu. Drugi je bio Bottas (Williams), a treći Ricciardo (Red Bull).

No, još veća drama dogodila se na startu, a veliku sreću u  nesreći imao je Kimi Räikkönen. Tragedija je izbjegnuta za dlaku! Osim snažnog udarca, Finac je iz stravične nesreće izvukao samo s nekoliko modrica na koljenu i gležnju. Nakon što je šepajući izašao iz bolida Kimi je odvezen u bolnicu. Utrka je bila prekinuta na sat vremena.

Ferrarijev je pilot je u jednom od prvih zavoja izletio, a kada se pokušao vratiti na stazu udario je u rubnik, bolid je zaplesao na stazi, te je Finac izgubio vlast nad volanom. Udario je u zaštitnu ogradu, a bolid je klizeći prešao s jedne na drugu stranu staze. Kimijev su potez mnogi kritizirali.

– Hvala Bogu da je Kimi dobro, ali nije mi jasno o čemu je razmišljao kada se tako oštro vratio na stazu. Trebao je doći lakše i ništa se ne bi dogodilo – istaknuo je legendarni vozač formule 1 Niki Lauda.

Prava je sreća što niti jedan od vozača, koji su u punoj brzini dolazili prema prepriječenom bolidu, nije udario u Räikkönena. Jedino je Felipe Massa oštetio bolid, te je u svojoj 200. utrci morao odustati.

– Nakon zavoja odjednom se bolid stvorio ispred mene. Pokušao sam izbjeći Kimijev bolid s lijeve strane, ali nisam uspio, udario me. Oštećenja su bila velika i nisam mogao nastaviti utrku – kazao je Massa. 

Sljedeća utrka vozi se 20. srpnja na stazi u Hockenheimu za VN Njemačke.

>> Raikkonen će se povući nakon 2015.

Komentara 1

BS
bravo_sammir
09:46 07.07.2014.

Bravo Lewis, uzmi drugu titulu sad kad mozes a iduce godne je ponovo Alonsooooo!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije