Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 79. godini

Preminuo Owen Davidson. Legenda tenisa i jedan od najboljih igrača prošlog stoljeća

Tenis
Foto: pixabay
13.05.2023.
u 15:25

Tijekom karijere uspio je 13 puta osvojiti Grand Slam titulu te je jedan od rijetkih koji je uspio osvojiti i "kalendarski slam"

Ove subote u 79. godini života preminuo je Owen Davidson, jedan od najbolji tenisača 20. stoljeća i dominantan igrač desetljeća od 1960. do 1970. Tijekom karijere uspio je 13 puta osvojiti Grand Slam titulu te je jedan od rijetkih koji je uspio osvojiti i "kalendarski slam", to jest, 1967. slavio je na četiri najveća turnira u godini u doubleu.

Tri puta je to postigao s Billie Jean King i jednom s Leslie Turner. U povijest je ušao i kao prvi čovjek koji je pobijedio u meču Open ere kada je 1968. bio bolji od Britanca Johna Cliftona. Najbolji plasman u singleu bio mu je osmo mjesto na ATP ljestvici.

VIDEO: 'Roditelji nisu večerali da bi bratu kupili loptu. Otišli su iz Hrvatske zbog stanja u Jugoslaviji'

Komentara 2

TR
Travno221
15:32 13.05.2023.

Kakva glupost: jedan od najboljih tenisača! A gdje su onda Borg, Connors, Lendl, McEnroe... Svašta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije