Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ragbi

Poraz u Izraelu: Bez više stranaca Hrvatska ne može do SP-a

08.11.2014., stadion Stari plac, Split - Ragbi utakmica Europskog kupa nacija, skupine 2A, Hrvatska - Izrael. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/7
06.11.2016.
u 08:44

Hrvatska je izgubila od Izraela sa 16:23, uz samo jedno polaganje, dok smo ostale bodove dobili iz kaznenih udaraca i jednog pretvaranja

Ragbijaši Hrvatske upisali su prvi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Japanu. Nakon što su dvaput pobjeđivali Izrael na njihovu terenu, ovoga puta sportski centar Wingate u Netanyi nije bio tako sretan.

Hrvatska je izgubila od Izraela sa 16:23, uz samo jedno polaganje, dok smo ostale bodove dobili iz kaznenih udaraca i jednog pretvaranja. Domaćin je pak imao čak tri polaganja u prvom poluvremenu. Kako svako polaganje donosi pet bodova, bilo je jasno da je domaćin brzo stekao, pokazalo se kasnije, nedostižnu prednost.

– Imali smo previše pogrešaka u prvom poluvremenu. Domaćin se sjajno kretao, zatvarao i jednostavno više želio pobjedu. Mi smo nešto bolje odigrali drugo poluvrijeme i, da se igralo još pet minuta, vjerojatno bismo preokrenuli. No to bi možda bilo nezasluženo jer je Izrael ovoga puta bio bolji – istaknuo je Jai Ayoub, Australac s hrvatskom putovnicom, koji je pogodio tri kaznena udarca i jedno pretvaranje te ukupno za Hrvatsku osvojio 11 bodova.

Neobjašnjiv pad

Preostalih pet bodova donio je drugi Australac Dylan Rowe iz našeg jedinog polaganja.

– Teško je objasniti što nam se dogodilo u prvom poluvremenu. Možda smo ih podcijenili jer ipak smo protekle dvije godine ovdje pobjeđivali – rekao je Toni Grle.

Dominik Draženović borio se kao lav, ali nije išlo protiv fizički jačih domaćih igrača.

– To što nismo imali nijedno polaganje u prvom poluvremenu dovoljno govori. U svlačionici, na poluvremenu, dogovorili smo se da idemo na sve ili ništa pa što ispadne. Ispalo je dobro, ali nedovoljno. U ragbiju vrijedi pravilo da momčad koja više želi pobjedu na kraju i pobijedi. Nije tu presudna tehnika kao u drugim momčadskim sportovima – rekao je Draženović.

Nije da će nas ovaj poraz nešto skupo koštati. Lijepo je pobjeđivati, ali mi danas jednostavno nemamo kvalitetu da odemo na Svjetsko prvenstvo. A put do SP-a takav je da bismo morali pobjeđivati reprezentacije koje su puno, puno jače.

Kada smo pitali Većeslava Holjevca, glavnog tajnika Hrvatskog ragbi saveza, kako bi današnja Hrvatska prošla u srazu s, primjerice, Novim Zelandom, aktualnim svjetskim prvacima, dobili smo šokantan odgovor.

Izgubili bismo 150:0!

– Izgubili bismo sa 150:0, ako ne i više. Najbolje svjetske reprezentacije za nas su kao s drugog planeta. Mi smo samo jednom igrali s reprezentacijom koja pripadala europskom vrhu. S Italijom, koja igra prestižni turnir Šest nacija, igrali smo 1998. i izgubili s 15 bodova razlike. Da, ali za nas je tada igralo 15 igrača iz Australije i Novog Zelanda – istaknuo je Holjevac.

Bez stranaca male reprezentacije u ragbiju danas ne mogu naprijed...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije