Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO NOGOMETNO PRVENSTVO

Pitali smo naše navijače: Evo što nas čeka u Katru

EON TV
Foto: Shutterstock
1/3
22.11.2022.
u 08:57

Osim što se igra u specifično doba godine, radi se i o najskupljem Svjetskom prvenstvu dosad. Katar 2022. bit će po mnogočemu poseban

Zima, kiša, hladnoća – ništa od toga ne sprječava naše navijače da dobro zagriju glasnice za srijedu, kada će hrvatska nogometna reprezentacija nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Katru. Iako smo naše zajedništvo s Vatrenima dijelili u ljetnim mjesecima, po svemu sudeći, godišnje doba nema nikakve veze s podrškom. Barem se tako čini na zagrebačkim ulicama.

Nismo tamo, ali kao da jesmo. Dečko, brat, prijatelji.. Uz kokice ćemo sigurno pratiti što se događa. To se ne propušta. Ja sam u društvu definitivno najglasnija i najluđa – istaknula je navijačica Nina. Iako su u točno 4.860 kilometara dalekom Zagrebu, čini se, svi će navijači srcem biti uz Vatrene u Katru.

U našoj obitelji hrvatska reprezentacija predstavlja ponos. Simbol radosti. Nekako se najponosnije osjećam što pripadam ovoj zemlji koja je tako mala, a ima tako veliko srce za naše kaže Darko. U šetnji Zagrebom može se zaključiti – svatko ima svoje mjesto odakle će pratiti Vatrene: bilo iz udobnosti doma ili raznih ugostiteljskih objekata

Osim zajedništva, velik utjecaj i na hrvatsko gospodarstvo

Nije nepoznato da će se za vrijeme Svjetskog prvenstva, a naročito kad igraju naši, morati rezervirati mjesto unaprijed u punim ugostiteljskim objektima. Prema postojećim izračunima, za vrijeme Svjetskog prvenstva, itekako je pozitivan utjecaj na ugostiteljstvo, pa i cjelokupno gospodarstvo.

Utjecaj Svjetskog prvenstva na domaće gospodarstvo

Prema izvorima Hrvatske gospodarske komore, proteklo Svjetsko prvenstvo donijelo je velike poraste u proračunu na svim gospodarskim razinama i to:

  • Čak 500 milijuna kuna više u maloprodaji
  • Do 10 posto veći promet u manjim ugostiteljskim objektima
  • Nagli porast potrošnje alkohola, konkretno piva za 8 posto
  • 70 posto rasta u prodaji u trgovačkim centrima
  • Porast ukupnog PDV-a za čak 200 milijuna kuna

Stručnjaci su naglasili da se upravo zbog nogometne groznice, ali i plasmana na proteklom Svjetskom prvenstvu, naša zemlja reklamirala u pozitivnom svjetlu, a mnogobrojni turisti zbog toga odlučili posjetiti malu Hrvatsku. Činjenično je dakle da Svjetsko prvenstvo, osim euforije, donosi i brojne druge benefite i prednosti za našu zemlju. Zato je ovaj događaj od iznimne važnosti.

Najskuplje svjetsko prvenstvo do sada

Katar nas isto tako neće ostaviti bez iznenađenja. Osim što sada, prvi put u povijesti, igraju 32 reprezentacije, ovo je službeno i najskuplje Svjetsko nogometno prvenstvo do sada. Naime, na ovogodišnju organizaciju prvenstva utrošeno je vrtoglavih 220 milijardi dolara. U to spadaju i novoizgrađene ceste, hoteli, ali i cijela infrastruktura. Zbog visokih temperatura, ovo se prvenstvo igra od 20. studenog do 18. prosinca kada će biti ugodnih 27 stupnjeva na klimatiziranim stadionima.

Foto: Shutterstock

Posebnost cijeloj priči daje i činjenica da je ovo prvo Svjetsko prvenstvo na kojem će se moći pratiti više utakmica u jednom danu, što do sada nije bio slučaj. Naime, cijelo prvenstvo odvija se na čak osam velikih stadiona smještenih u krugu od 50 kilometara. Valja napomenuti kako posjetitelji i navijači ne bi trebali imati ikakvih razloga za brigu, jer je stopa kriminala u Katru jedna od najnižih u svijetu.

Većina navijača oslanja se na prijenos putem uređaja

Naravno, kao i uvijek i ovo Svjetsko prvenstvo ima visoki stupanj pažnje svih svjetskih medija. U našoj šetnji Zagrebom zaključili smo da će se većinski dio navijača osloniti na svoje uređaje, odnosno izravne prijenose. Tek nešto manji broj oslanja se na tiskovinu i radijske prijemnike.

Foto: Shutterstock

Upravo taj podatak prepoznao je i EON TV. Zbog toga, vjernim fanovima svih vrsta sportova osigurao je čak preko 110 kanala u HD-u koje mogu gledati i do sedam dana unatrag. EON TV prvi je izbor za najvjernije analitičare i fanove sporta, jer sadrži EON Sports mode pomoću kojega se mogu pratiti poredci i ljestvice, sastavi i formacije timova, statistike, ali i tijek utakmica. Gotovo da i ne postoji sport kojeg EON TV nije pokrio.

Lista sportova na EON TV-u

BUNDESLIGA:

Nastavite pratiti hrvatske nogometaše u jednoj od najjačih nogometnih liga svijeta; SportKlub i EON ekskluzivno donose utakmice Bundeslige: Andrej Kramarić u Hoffenheimu je imao izvrstan start sezone te ćemo promatrati hoće li nastaviti svoj niz zabijenih golova; jedan od najboljih obrambenih igrača današnjice Joško Gvardiol u Leipzigu, Borna Sosa u Stuttgartu, Josip Brekalo u Wolsburgu i Kristijan Jakić u Eintrachtu.

TENIS:

Svi teniski turniri, najveće aktualnosti i vijesti odmah na jednom mjestu. Možete ući u svijet tenisa i pratiti sva događanja, bodriti svoje tenisače te biti u toku gdje god i kad god to poželite.

NFL:

Vatreni početak sezone nastavlja se bez obzira na nadolazeće hladnije vrijeme – posebno zanimljivo će biti pratiti Toma Bradyja u njegovoj vjerojatno posljednjoj sezoni natjecanja – iako se čini da „the GOAT“ NFL-a ne planira posustati niti sa 45 godina.

MOTO GP:

SportKlub ne zaostaje za ljubimcima na dva kotača. Pratite najveće aktualnosti, svoje favorite i budite obavješteni o utrkama na vrijeme. Saznajte tko ove sezone nosi titulu najboljeg te uživajte u svim moto trkama koje su u ponudi.

KOŠARKAŠKA EUROLIGA:

Nova sezona najjačeg košarkaškog natjecanja u Europi započela je sa snažnim derbijima, a početna uzbuđenja košarkaške Eurolige i dalje ne jenjavaju. Naši košarkaši i dalje dominiraju - Mario Hezonja i Ante Toni Žižić nastavljaju izvrsne partije u Madridu, a sama liga nastavlja dinamično, stilom sve bližim NBA.

Svojim korisnicima EON TV pruža vrhunsko iskustvo gledanja - sadrži bogatu ponudu najboljih domaćih i međunarodnih programa te se može pohvaliti jednim od najbogatijih dostupnih kataloga filmova i serija s više od 24.000 naslova u Video klubu. Korisnicima je na raspolaganju više od 190 televizijskih kanala.

Sadržaj nastao u suradnji s Telemachom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije