Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL LIGA

Ovečkin u klubu 500, sjajni Kopitar

NHL
AFP
05.02.2010.
u 09:56

Sjajni švedski centar Washington Capitalsa, 22-godišnji Nicklas Bäckström, zabio je u šestoj minuti treće trećine svoj 24. gol u sezoni za gostujuću pobjedu svoje momčadi kod New York Rangersa 6-5.

Bio je to peti poen Šveđanina u utakmici. Asistirao je kod četiri od pet prethodnih golova suigrača.

Njegov suigrač iz prve napadačke linije, Rus Aleksandr Ovečkin, upisao je dva gola i asistenciju čime je probio granicu od 500 ostvarenh poena u NHL ligi. Peti je igrač u povijesti lige kojem je to uspjelo unutar pet prvih sezona, i to u samo 373 odigrane utakmice.

Bila je ovo 12. pobjeda Capitalsa u nizu, što je njihov klupski rekord.

Na klupskom su rekordu i Ottawa Senatorsi, koji su domaćom pobjedom (3-1) nad Vancouver Canucksima ostvarili 11. uzastopnu pobjedu. Njihov kanadski centar Jason Spezza zabio je jedan gol produživši time seriju pogodaka na osam posljednjih dvoboja. Za sva je tri gola domaćih asistent bio izvrsni švedski veteran Daniel Alfredsson.

U negativnoj seriji poraza i rekorda s druge su strane Boston Bruinsi. Nakon raspucavanje penala izgubili su na svom ledu od Montreal Canadiensa 3-2. Njihov je to deveti poraz u nizu, a osam su puta zaredom izgubili kod kuće, što je najduži niz u njihovoj povijesti.

U kalifornijskom su derbiju Los Angeles Kingsi u Staples Centeru nadigrali Anaheim Mighty Duckse 6-4. Dva je gola i dvije asistencije kod pobjednika upisao odlični Slovenac Anže Kopitar.

NHL liga, četvrtak:

NY Rangers - Washington 5-6

Ottawa - Vancouver 3-1

Boston - Montreal 2-3, penali

Columbus - Dallas 2-1

St. Louis - San Jose 2-4

Los Angeles - Anaheim 6-4

Tampa Bay - NY Islanders 5-2

Nashville - Colorado 5-3

Minnesota - Edmonton 4-2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije