Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal

Otkriven razlog zbog čega je napadnut trener Ivane Habazin

Ivana Habazin i James Ali-Bashir
Foto: Instagram/Screenshot
1/5
05.10.2019.
u 19:58

Tim Claresse Shields potaknuo je na službenom vaganju kaos koji je eskalirao u teško ozljeđivanje trenera Ivane Habazin od strane brata svjetske prvakinje

Zvuči za nepovjerovati da nevjerojatno talentirana i fizički moćna Claressa Shields, najbolja boksačica današnjice, uoči borbe poseže i za nečasnim sredstvima.

Poput Deontaya Wildera i ona članove obitelji i prijatelje koristi kao bukače odnosno galamdžije pa je tako u ovoj prigodi sa sobom na vaganje uoči borbe s Ivanom Habazin povela i sestru i brata.

>> Pogledajte razgovor s Ivanom Habazin nakon jedne borbe u Zagrebu

I ne bi to bio nikakav problem da su oni mirno sjedili i gledali vaganje nego su oni tu bili s ulogom. Najprije se njena sestra, koja na pozornici nema što tražiti, sukobila s Bashirom koji je htio zaviriti što probno vaganje pokazuje kada je u pitanju Claressina težina.

Nakon što je Bashir uputio neke grube riječi u pravcu Claressine sestre, "pravdu u svoje ruke" uzeo je njen brat koji je, s leđa i kukavički, tako snažno udario Ivanina trenera da je ovaj udario glavom o pod nakon čega je, dok nije došla hitna pomoć, navodno 15 minuta ležao bez svijesti.

James Ali Bashir je vrlo iskusni američki trener i on vrlo dobro zna koje se sve metode muljanja i uznemiravanja protivnika primjenjuju prije borbe. A znajući s kim ima posla, htio je biti siguran hoće li težina prigodom probnog vaganja Claresse Shields odgovarati onoj koja će se nazočnima predstaviti i prigodom službenog vaganja.

A to je, očito ne bez razloga, jako naljutilo Claressinu sestru koja je zavikala na Bashira koji joj je potom uzvratio sa "posjedni tu svoju majmunsku guzicu ili ću te ja po njoj opaliti". Potom se okrenuo prema nekome tko je sve to snimao i kazao: "Ova se ponaša kao muško", video možete pogledati OVDJE.

Ivana Habazin i James Ali-Bashir
1/18

Na sve što se događalo puno je reakcija forumaša. Manji dio njih zamjera i Bashiru njegovo neprimjereno ophođenje s homoseksualnom sestrom Claresse Shields, no puno više njih ne može vjerovati da ima maloumnika koji ne mogu kontrolirati svoje emocije i spremni su udariti starog čovjeka i to s leđa.

A da stvar bude gora to je, navodno, bio brat od Claresse Shields kojem sada ne gine određeni broj godina zatvora ali i doživotna zabrana prisustvovanja boksačkim priredbama. Tako će dotični, na neko vrijeme, karijeru svoje slavne seke moći pratiti iz zatvorske ćelije.

Boksački novinar Ingram Jones negdje je objavio da je Bashir bio jako uznemiren zbog niza nesportskih taktika po dolasku Ivanina tima u Flint koje uključuju i tri neprospavane noći.

A sve je počelo sa zadržavanjem u imigracijskom centru u Kanadi (Ivana je imala takav let iz Kolumbije) gdje su čekali puno duže no što je trebalo da joj stigne radna dozvola koju je obvezan napraviti organizator, a po dolasku na poprište borbe smjestili su ih u neki hotel u kojem se izvode radovi.

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
20:42 05.10.2019.

Dotičnoj amerikanki treba nečasno oduzeti sve naslove i zabraniti joj boksanje na profi razini.

Avatar Uskok
Uskok
21:13 05.10.2019.

Ponašaju se ko majmuni.

Avatar antimaterija
antimaterija
22:34 05.10.2019.

Može Amerikanka biti i milijun puta talentiranija od bilo koga i milijun puta pobjednica ali takvom nesporstkom ponašanju nije mjesto u ringu. Prema njoj bi trebalo primijeniti jednaki postupak kao prema klizačici Nancy Kerrigan, prvo temeljita policijska istraga je li ista bila povezana sa napadom as onda oduzimanje svih trofeja i doživotna zabrana natjecanja za primjer svim drugim divljacima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije