Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAKA ZADAĆA?

Odličan ždrijeb za naše: Poznat protivnik hrvatskih rukometaša u kvalifikacijama za SP!

Slavlje rukometaša Hrvatske nakon pobjede nad Islandom rezultatom 23:22
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/7
29.01.2022.
u 16:26

Prva utakmica igrat će se 13. ili 14. travnja,a uzvratna 16. ili 17. travnja u Hrvatskoj.

Rukometaši Hrvatske odlično su prošli u ždrijebu za Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. godine igrati u Poljskoj i Švedskoj. Izabranici Hrvoja Horvata u kvalifikacijama za SP igrat će s pobjednikom susreta Ukrajina – Finska.

- Malu prednost u tom susretu ipak dajem Ukrajini. Finska igra tipično skandinavski, igraju brzo, imaju klub u Europi, Cooks, već dugi niz godina. Opet, Ukrajina je dosta pomladila reprezentaciju, sada će dobiti i novog izbornika, a većina igrača dolazi im iz Motora koji igra Ligu prvaka.

Istina, igrali smo s njima u skupini prvog kruga u Segedinu i pobijedili lakoćom sa 38:25, ali tu utakmicu moramo zaboraviti. Svakog suparnika moramo maksimalno ozbiljno shvatiti i moramo ozbiljno odigrati 120 minuta. Dobro je što se uzvrat igra kod nas, to je ipak neka mala prednost – istaknuo je Hrvoje Horvat, izbornik Hrvatske.

Prva utakmica u Ukrajini ili Finskoj, igrat će se 13. ili 14. travnja,a uzvratna 16. ili 17. travnja u Hrvatskoj.

- Sigurno je da smo htjeli u kvalifikacija izbjeći Sloveniju, Portugal i Bjelorusiju i to se dogodilo. Doduše, osobno bi bio zadovoljniji da smo izvukli Slovačku ili Belgiju, odnosno Izrael ili Litvu – zaključio jer Horvat.

Derbi kvalifikacija bit će susret Srbije i Slovenije koja će gotovo sigurno u pretkvalifikacijama biti bolja u dvije utakmice od Italije. Neće biti lako ni Nizozemcima koji če igrati protiv boljeg uz susreta Portugal – Švicarska. Njemačka je domaćin Europskom prvenstvu 2024. godine, no pitanje je hoće li zaigrati na svjetskom prvenstvu godinu dana ranije jer će u kvalifikacijama igrati protiv Bjelorusije koja će u pretkvalifikacijama sigurno lako riješiti Ovčje otoke.

Ostali parovi kvalifikacija: Rusija – Slovačka ili Belgija, Grčka ili Bosna i Hercegovina – Crna Gora, Češka – Sjeverna Makedonija ili Rumunjska, Austrija ili Estonija – Island, te Izrael ili Litva – Mađarska.

Komentara 5

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
17:48 29.01.2022.

Ni sami ne bismo izabrali bolje.

ĆA
ĆanotaKrljo
18:02 29.01.2022.

Ajd , da i mi nešto i pobjedimo ! Ako budemo imali sreće ...

BL
BlokiraniVL
17:33 29.01.2022.

Ne treba nikog podcjenit, mi smo gubili i slabih reprezentacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije