Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZI U MIROVINU

Legendarni hrvatski rukometaš se oprašta, poznat je i po tome što je ostao bez dijela prsta

Na današnji dan 2009. u Spaladium Areni u Splitu otvoreno je Svjetsko prvenstvo u rukometu. Hrvatska je pobjedila Južnu Koreju 27:26
Foto: Zeljko Lukunic/24sata
1/9
21.05.2024.
u 07:40

Sljedeće sezone Ivan Čupić obnašat će dužnost pomoćnog trenera u rukometnom klubu Zagreb. Prvi trener ostaje Andrija Nikolić

Ivan Čupić, još uvijek rukometaš Zagreba, u četvrtak će odigrati svoju posljednju utakmicu. Barem se on tako nada. Naime, Čupić je danas odlučio i službeno objaviti kraj igračke karijere. U četvrtak Zagreb i Nexe igraju treću utakmicu za prvaka Hrvatske. Naslov će osvojiti ona momčad koja prva osvoji šest bodova. Zagreb je već do sada osvojio četiri pa se Čupić nada da će to biti njegove posljednje igračke minute.

Karijeru je počeo u Metkoviću, potom je igrao za Medveščak, Octavio Pilates, Gorenje, Kielce i Vardar. Na klupskom planu, uz brojne domaće trofeje koje je osvojio u klubovima u kojima je igrao, posebno se ističu tri Lige prvaka. Dvije je osvojio s Vardarom, jednu s Kielceom. Za hrvatsku reprezentaciju debitirao je na Europskom prvenstvu 2008. godine. U svojim vitrinama s reprezentacijom ima dva srebra i dvije bronce s europskih prvenstava, srebro i broncu sa svjetskih prvenstava. Ima i broncu s Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

VEZANI ČLANCI:

Čupić je izgubio dio prsta u bezazlenoj situaciji kada se 24. srpnja 2008. na povratku u hotel poskliznuo, a pri padu se pokušao uhvatiti za željeznu ogradu. No, zakvačio je ogradu vjenčanim prstenom i izgubio dio prsta. Ozljeda mu nije ugrozila rukometnu karijeru, ali je zbog nje bio primoran propustiti Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije