Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andro Bušlje:

'Nova pravila u vaterpolu nas zbunjuju, a zbunjivat će i suce i navijače'

Andro Bušlje
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
04.04.2019.
u 08:51

Ja se nadam da će tribine bazena na Savi biti pune. Bazen nije ogroman i tamo ne može stati nekoliko tisuća gledatelja, ali nama je važno da vidimo da ljude to zanima, da nam u onim težim trenucima malo daju vjetar u leđa, da nas poguraju, da nam pomognu - kaže Bušlje

Andro Bušlje (33) nezamjenjiva je karika u lancu hrvatske vaterpolske vrste još od 2005. i Svjetskog prvenstva u Montrealu. Ponikao u Jugu, Andro je već treću sezonu u Olympiakosu s kojim također žanje odličja. Najviše se popeo prošlog ljeta kada je klub iz Pireja osvojio naslov europskog prvaka, drugi put u povijesti. I Andri je to bio drugi Kup prvaka, prvi je osvojio s Jugom 2006. godine.

Preko Grčke do Beograda

Kako se Hrvatska u prvom kolu Europskoga kupa u Zagrebu sastaje s Grčkom (petak u 20.15 sati), ništa logičnije nego o Grcima i njihovim mogućnostima (kao i našima s njima) porazgovarati upravo s Bušljom. Za početak pitamo ga: tko je jači, Olympiakos ili grčka reprezentacija?

– Sigurno: grčka reprezentacija. Olympiakos je pun grčkih reprezentativaca, ali reprezentacija ima nekoliko igrača i iz drugih klubova. No svakako im je prednost to što su gotovo cijelu godinu zajedno. Grci imaju iznimno kvalitetnu momčad, ali nedostajao im je taj jedan korak da naprave vrhunski rezultat. Nadam se da ga neće uhvatiti nit na ovom natjecanju i da ćemo mi u petak doći do pobjede jer ta nas pobjeda vodi na završni turnir Svjetske lige u Beogradu. A ako izgubimo, onda možemo prekrižiti Beograd i odmah početi pripreme za Koreju i SP.

Ipak mi branimo naslov, a i domaćini smo?

– Ja se nadam da će tribine bazena na Savi biti pune. Bazen nije ogroman i tamo ne može stati nekoliko tisuća gledatelja, ali nama je važno da vidimo da ljude to zanima, da nam u onim težim trenucima malo daju vjetar u leđa, da nas poguraju, da nam pomognu. I zato pozivam sve navijače, sve ljubitelje vaterpola da nas dođu bodriti u što većem broju, da nas podrže jer mislim da smo rezultatima u posljednjih nekoliko godina to i zavrijedili.

Gdje se krije ključ pobjede u srazu s Grcima?

– Ne smijem otkriti tajnu, ha-ha, šalim se. Oni su na svim pozicijama dobro pokriveni i igraju tu vazda istu igru: polagano, a sve strpljivo, znaju kad što treba uraditi... No, po mom mišljenju, mi ne smijemo gledati toliko njih nego sebe. Znači da odigramo kako mi znamo, od početka do kraja, čvrsto u obrani, nakon čega će nam i u napadu biti lakše, da ne primamo jeftine pogotke. Ne kažem da ćemo ih lako pobijediti, ali mislim da smo kvalitetniji i da ćemo – ako pokažemo našu igru s posljednjih natjecanja – i slaviti.

Nemam se na što požaliti

Igra se po novim pravilima, drugi napad (nakon isključenja ili nakon kornera) ne traje više 30 nego 20 sekundi, izvođač kornera može tući na gol ili krenuti u akciju, a ne mora kao dosad dodati suigraču... Ima i drugih novina. Kako ćemo se snaći?

– Ima poprilično razlika, osim tih koje ste spomenuli, druga je da se izvan šest metara može iz slobodnog udarca izravno tući na gol... Ima prilično toga što nas igrače malo zbunjuje, ali zbunjivat će i suparnike, pa čak i suce. Navijačima će također biti nejasno puno toga. Zato je dobro da smo se okupili malo ranije i da malo uvježbavamo igru s tim novim pravilima. No, kako nama tako i suparnicima.

Kako ste zadovoljni u Olympiakosu, ostajete li?

– Prezadovoljan, nemam se na što požaliti. Lani smo bili europski prvaci, ove godine igramo nešto slabije, možda je došlo i do zasićenja, ali polako se dižemo i ja vjerujem da ćemo se plasirati na Final Eight, da ćemo tamo doći pripremljeni, a onda je sve otvoreno. Na ljeto mi istječe ugovor, vidjet ćemo što će biti.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije