Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI DERBI

Neka nas Argentina zapamti za sva vremena

Hrvatska Nigerija
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
21.06.2018.
u 18:15

Prije dvije godine smo u Francuskoj deklasirali svjetske i europske prvake Španjolce. Hrvatska je uvijek sjajno igrala s velikanima

Sudbina je Zlatku Daliću, kao prvom hrvatskom izborniku s tom povlasticom, dodijelila da se u samo tri tjedna sastaje s dvije možda najveće svjetske reprezentacije, Brazilom i Argentinom, selekcijama s ukupno sedam svjetskih naslova!

Sudar s gaučima u Nižnjem Novgorodu bit će najveći ispit zrelosti, snage, kvalitete i psihološke pripravnosti naših reprezentativaca; koliko je na njih negativno utjecao skandalozni slučaj Kalinić, pa onda i jesu li naše zvijezde Reala, Barce, Juvea i Liverpoola doista toliko moćne da mogu parirati najvećim svjetskim momčadima. Kao što su to primjerice demonstrirali prije dvije godina u Francuskoj deklasiravši svjetske i europske prvake Španjolce.

Hrvatska Nigerija
1/16

Ključeve prve hrvatske pobjede nad južnoameričkom selekcijom na SP-u (gubili smo po jednom od Argentine i Ekvadora, te od Meksika i Brazila po dvaput) drže Luka Modrić i Ivan Rakitić, kao motori i kreatori igre, te Mario Mandžukić kao Šuker našega doba, strijelac od kojega se očekuje da realizira i pola šanse jer nam žestoki Argentinci neće puno toga pokloniti. U isto vrijeme, to je za Mandžu i utakmica visokog rizika jer takav, vječno bespoštedan i žustar, puno toga stavlja na kocku. Nažalost, ostali smo samo na jednom rasnom centarforu i Mandžukić je jedini u reprezentaciji trenutačno – nezamjenjiv.

Dalićeva naoko zatvorenija formacija nameće se kao jedini logičan izbor, s obzirom na suparnika, ali i na neumoljivu činjenicu da samo jedan argentinski igrač može uzeti stvar u svoje ruke i svojom genijalnošću odlučiti o pobjedniku. Protiv Messija jednostavno nema obrane i možemo se samo nadati da će maestro u četvrtak ustati na lijevu nogu. Kockasti u igri protiv gauča neće biti ni pod kakvim pritiskom i to im olakšava situaciju, jer mogu napokon, lišeni svih imperativa i okova, iskazati svu svoju raskoš, darovitost, silinu i moć. Pa neka ih Messi i Argentinci zapamte za sva vremena! Naprijed, kockasti, vi to možete!

Hrvatska Nigerija Hrvatska Nigerija
1/25

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije