Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Hajduk pobjedom otvorio europsku sezonu, na Poljudu je pala Slavia

Hajduk - Slavia
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/10
26.07.2018.
u 21:59

Pogodak je stigao nakon udarca iz kuta Bašića, Nižić je na prvoj vratnici glavom uspio prebaciti loptu na drugu stativu gdje se našao Said i uspio pogoditi mrežu.

Nogometaši Hajduka u prvoj su utakmici 2. pretkola Europske lige pred 26.000 gledatelja na Poljudu svladali Slaviju iz Sofije sa 1-0 (0-0). Strijelac jedinog gola bio je Ahmed Said u 79. minuti.

Hajduk je većim dijelom utakmice napadao, no teško je pronalazio put ka vratima obrambeno dobro organiziranih gostiju. S druge, strane bugarski je sastav svaki put kada bi uspio prijeći sredinu terena ozbiljno zaprijetio splitskim vratima.

Prvu veliku priliku Slavia je imala u 16. minuti kada je Cvetanov izbio sam pred Posavca, no novi čuvar mreže Hajduka sjajnom je intervencijom sačuvao svoj gol. U samoj završnici prvog dijela Uzunov je uputio snažan udarac sa 16 metara kojega je Posavec uspio odbiti u vratnicu.

Hajduk je, pak, najbolju šansu u prvom dijelu imao u 11. minuti kada je Gyurcso sa 20-ak metara pucao preko gola.

Trener Hajduka Željko Kopić je na poluvremenu umjesto Tudora u igru uveo Saida i to se pokazalo odličnim potezom jer je igra bijelih u nastavku bila mnogo bolja. Hajduk je najčešće prijetio nakon prekida, no Caktaš u 50. i Lopez u 67. minuti nisu udarcima glavom bili precizni. Caktaš je promašio, dok je pokušaj Lopeza obranio vremešni vratar Slavije Petkov.

Hajduk - Slavia
1/24

Najbolju priliku iz igre Hajduk je stvorio u 75. minuti kada se Fomitschow ubacio na lijevom krilu i pucao s ruba kaznenog prostora no Petkov se ispružio i uspio odbiti loptu u polje.

Pogodak je stigao nakon udarca iz kuta Bašića, Nižić je na prvoj vratnici glavom uspio prebaciti loptu na drugu stativu gdje se našao Said i uspio pogoditi mrežu.

Prednost Hajduka se u samoj završnici mogla i povećati, u 89. minuti Bašić je izveo slobodan udarac s ruba kaznenog prostora s desne strane, Petkov je izvukao loptu iz svog donjeg lijevog kuta, a na odbijenoj lopti nije se najbolje snašao Caktaš čiji je pokušaj s tri metra blokiran.

Uzvratna utakmica igrat će se u Sofiji za tjedan dana.

Bolji iz ogleda Hajduka i Slavije u 3. pretkolu igrat će protiv boljeg iz susreta između slovenskog Rudara iz Velenja i rumunjskog FCSB-a. U prvoj utakmici u Velenju FCSB je bio bolji sa 2-0.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar kajzersoze
kajzersoze
22:54 26.07.2018.

Bravo za Hajduk..

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
23:44 26.07.2018.

Bravo Hrvatski Hajduk !!!! Bravo Hrvatski Dečki!!!! Bravo Hrvatska

JM
ja-ma
22:53 26.07.2018.

I to je to?Nitko neće komentirati veličanstveni "pad" Slavije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije