Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDAN ISTINE

Ne dobije li večeras, Hajduku prijeti totalni fijasko. Iz te provalije mogli bi se godinama izvlačiti

Split: Hajduk i Dinamo susreli se u 28. kolu  SuperSport HNL-a
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
03.04.2024.
u 10:12

Ne treba ni govoriti koliki bi udarac Hajduk dobio uoči jadranskog derbija u kojem neće moći računati na Šarliju, vjerojatno i na Uremovića, odnosno Marka Livaju, s čijim se koljenom bore svi u Hajduku kako bi ga osposobili na vrijeme

Porazom u subotnjem derbiju u 28. kolu HNL-a Hajduk si je debelo iskompromitirao šanse za uzeti trofej državnog prvaka kojeg čeka 19 godina. Istina, nije još sve gotovo, još uvijek se splitski sastav može podignuti i eventualnim trijumfom na Rujevici u nedjelju prebrisati gorak kiks protiv Dinama, ali kao da ni najgorljiviji navijači Hajduka ne vjeruju u to da će se tako rasplesti stvari. Hajduku do kraja ovoga tjedna dakle, igraju samo dvije pobjede, niti jedan drugi scenarij na Poljudu ne bi smio biti ni u razmatranju, a jasno je i zašto.

Tko će pobijediti u polufinalu Kupa?

Prvo, pobjeda nad Dinamom, odnosno prolaz u finale Kupa psihološki diže momčad. Nije isto imati dva poraza protiv najvećeg rivala ili mu uzvratiti u kup-dvoboju. Na koncu, zagrebačkim plavima sada ne bi trebao poraz nakon serije dobro odigranih utakmica, a ispadnu li danas na Poljudu i Jakirovićeve trupe morat će na neki određeni reset. Sad kad su počeli pobjeđivati, Dinamu bi "dvokorak" protiv Hajduka zaliječio gotovo sve rane iz recentne prošlosti, a u lov na duplu krunu plavi bi s današnjom pobjedom krenuli naoružani do zuba. Hajduku je današnja pobjeda bitna i zbog finala Kupa, čiji pobjednik ide u 1. pretkolo Europske lige, a to znači da će imati europsku stepenicu više nego prijašnjih godina.

Drugo, Hajdukova sezona počela je jako dobro, još pod Ivanom Lekom, startnim paketom pobjeda. Od samog početka najavljen je boj za titulu u kojem je splitska momčad donedavno bila glavni konkurent. Imali su bijeli i opipljivu prednost nad konkurencijom, još dok je Dinamo bio u svojim unutarnjim borbama. No, sve se to nekako istopilo kao sladoled na suncu, a pred Splićanima je da spase ono što se spasiti može. A za to trebaju djelovati već danas, jer ne uspiju li, bit će prekasno. 

Ne uspije li Hajduk večeras pobijediti Dinamo, s dva će poraza od plavih ići na noge vodećoj Rijeci. Sopićevi dečki ovog su proljeća izgubili samo jednu utakmicu, a ostalih 11 odigranih su pobijedili, među njima i Hajduk na Poljudu. Ne treba ni govoriti koliki bi udarac Hajduk dobio uoči jadranskog derbija u kojem neće moći računati na Šarliju, vjerojatno i na Uremovića, odnosno Marka Livaju, s čijim se koljenom bore svi u Hajduku kako bi ga osposobili na vrijeme. 

Split: Hajduk i Dinamo susreli se u 28. kolu  SuperSport HNL-a
1/31

Dva poraza protiv Dinama i Rijeke bacaju Splićane u duboku provaliju iz koje bi se potencijalno mogli godinama izvlačiti. Ne pretjerujemo, ostane li splitska momčad na deset bodova od Rijeke i bez ulaska u finale Kupa, to bi moglo ostaviti dalekosežne i dugotrajne posljedice, a o kojima već pričaju i legende kluba.

Standings provided by Sofascore
Ključne riječi

Komentara 6

BL
blekpanther
10:31 03.04.2024.

Uf baš je dogorjelo do noktiju Hajduk “mora” pobjediti a strani suci sude! Možda se ipak netko smiluje?

DE
Dex
11:21 03.04.2024.

desi se kad obećavaš svei isvašta pa moraš na kraju ići all in sa parom dvojki, na riveru su as. kralj, baba i dečko u hercu te trojka tref a ti moliš boga da protivnik nema herc desetku (ili bilokakvuu jer je skala jača od jednog para)

Avatar Marko
Marko
11:02 03.04.2024.

Šta nije da se nogomet financira od mafije,koja pere novac preko klubova.Švercom droge ,oružja i ljudi.Odakle inače klubovima po 100 miliona dolara za jednog igrača?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije