Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALKULACIJE

Na koga će Hrvatska? Olmo, Lewandowski... Evo koje su mogućnosti

Euro 2020 - Group E - Spain v Sweden
THANASSIS STAVRAKIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
23.06.2021.
u 14:22

Ipak, morat će se izbornik susresti i s nekim tko nas neće tako zaljubljeno gledati kao tribine obojene u našu šahovnicu

Hrvatska će u osmini finala EURO-a igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine E, a utakmica je na rasporedu 28. lipnja u Kopenhagenu. Mogući suparnici su Švedska, Španjolska, Slovačka ili Poljska. Dalić je otkrio koga bi on želio.

"U osmini finala priželjkujem samo hrvatske navijače na tribinama, onda smo puno jači. Oni su naša snaga. Nemamo želja, vidjet ćemo kako će se rasplesti grupa. Mi ne možemo na utjecati. Nakon ovako dobre utakmice dobili smo još samopouzdanja i spremni ćemo dočekati utakmicu."

Ipak, morat će se izbornik susresti i s nekim tko nas neće tako zaljubljeno gledati kao tribine obojane u našu šahovnicu. 

Mogući suparnici su Švedska, Španjolska, Slovačka ili Poljska. Nakon dva kola na vrhu ljestvice je Švedska sa četiri boda, Slovačka ima tri, Španjolska dva, a na začelju je Poljska s jednim bodom. U posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini E u srijedu se sastaju Slovačka - Španjolska (Sevilla), te Švedska - Poljska (St Peterburg).

POGLEDAJTE VIDEO: 

Obje su utakmice u 18 sati. 

Šveđani su vodeći sa četiri boda, slijede Slovaci sa tri, dok su Španjolci neočekivano treći sa samo dva boda, a posljednja je Poljska s jednim bodom. Španjolska je unatoč trećem mjestu u skupni favorit protiv Švedske, a momčad Štefana Tarkoviča drži drugu poziciju na ljestvici i ima sve u svojim rukama. Pobjeda im donosi siguran plasman u osminu finala, no i remi bi ih mogao odvesti u nokaut fazu, ovisno o drugim rezultatima. Španjolci će, naravno, dati sve od sebe da to spriječe i žele pobjedom isprati gorak okus i plasirati se u osminu finala.

Sve četiri reprezentacije mogu i do prvog i do drugog mjesta u skupini. Devet je kombinacija različitih ishoda posljednjeg kola u toj skupini.

Želi li do drugog mjesta, Slovačka ne smije izgubiti od Španjolske

Šveđani će pasti s prve pozicije, ako ne dobiju Poljake

Poljaci moraju pobijediti Šveđane kako bi prošli u sljedeću rundu.

Kladionice kažu: Favoriti su Španjolska i Poljska.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije