Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split

Mural posvećen Jugoplastici bit će ponovo oslikan, a poznato je i gdje

Poruka iz Dominisove ulice
Foto: Facebook/Screenshot
25.10.2019.
u 23:24

Komunalni redari prebojali su zid na što se oglasio i Dino Rađa na svom Facebooku

Jedna od tema na splitskim ulicama i kafićima bilo je uklanjanje murala Jugoplastici u Dominisovoj ulici.

Komunalni redari prebojali su zid na što se oglasio i Dino Rađa na svom Facebooku. Kako piše Dalmatinski portal nalog za brisanje potpisao je pročelnik Ureda konzervatora Radoslav Bužančić.

Građani splitskog Geta su na Facebook stranici "E, Splite moj" objavili fotografije zida na kojem je napisana poruka. 

'Mi, stanari, smo žalosni što su uoči obljetnice prebojili mural, željeli bismo da se, da se sportskim rječnikom izrazimo, spusti lopta na zemlju, pogotovo sada kada se zna tko je izdao nalog za uklanjanje. Ne želimo nikakvu odmazdu, pogotovo zato što je ta osoba naš susjed.'

'Mi se nadamo da će odgovorni odstupiti s mjesta na kojem je sada, ako ne zbog štekata, bankomata i brojnih drugih nelogičnosti, onda zbog ove velike omaške. Zvali su nas poduzetnici, sportaši, davali podršku, svima smo se zahvalili na toplim riječima, ali novac smo odbili. Mi ćemo novac za novi mural prikupiti ponovno sami te ćemo u suradnji s KK Split naći odgovarajuću lokaciju' piše u objavi stanara Geta. 

Priopćenjem se oglasio i KK Split:

'Ponukani zbivanjima oko prebojanog murala posvećenog KK Jugoplastici u Dominisovoj ulici u Dioklecijanovoj palači stupili smo u kontakt sa stanarima i autorima divnog djela i stavili se na raspolaganje. KK Split je pozvao stanare Dominisove, naše vjerne navijače, da mural u čast prve Jugoplastikine titule prvaka Europe ponovno oslikaju, ali na zidu dvorane na Gripama.

'Nama će biti čast napraviti mural na dvorani', odgovorili su iz Dominisove.

>> Pogledajte kako je nastala hajdučka milenijska fotografija 

 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
09:23 26.10.2019.

Digli se orjunaši na zadnje noge. Da, nikad neće biti u nezavisnoj hrvatskoj sretni. Naravno kad ih se gladilo u ona njihova srbokomunistička vremena. Ostalo vam je crtati po fasadicama 3x3!!!!!! Jugoplastici svaka čast nego orjuna koristi svaku sitnicu da stvori slučaj gdje je kao Hrvatska država kriva za sve!!!!!!!!Nebu išlo pročitani ste! Vidite to po jajduku! Hrvatska!!!!!!!

DU
Deleted user
00:07 26.10.2019.

Dalmatinska posla

VA
VL_Admjepicka
05:41 26.10.2019.

jedan je fino napisao sledece "Prebrisali sretne uspomene iz prošlosti da ih ne podsećaju na traume sadašnjosti; Sve treba uništiti, izbrisati, jer Hrvatska kao da nije postojala pre 90-tih godina. Žalosno je što se tako sramimo svoje prošlosti; Split se srami svega zbog čega je veliki grad. Srami se svojih partizana, draže su im ustaše i talijanski jezik, srame se Jugoplastike... Kontra razumu ide ovaj grad " ,,,,,samo su neki od komentara ozlojeđenih građana Splita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije