Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

Mercedes poklonio Verstappenu domaću pobjedu

Dutch Grand Prix - Race - Zandvoort
James Moy/PRESS ASSOCIATION
04.09.2022.
u 17:10

Svjetski prvak u Formuli 1 Max Verstappen je stopostotan na domaćem terenu otkako se utrka u Zandvoortu prošle godine vratila u F1 kalendar nakon 26 godina izbivanja.

Nizozemac je tako učvrstio svoju poziciju na vrhu poretka za 2022. godinu ostvarivši svoju jubilarnu 10. pobjedu sezone u 15. utrci sezone, no ova je došla znatno teže nego što je to bilo očekivano jer je Mercedes imao pobjedu u svojim rukama. Verstappen je počeo utrku kao vodeći i činilo se da će slaviti u utrci bez većih problema, ali što je utrka odmicala se naziralo se da će Mercedes ići na jedno stajanje u boks manje od Red Bullovog vozača te da će zbog toga biti ispred njega, što se i dogodilo tijekom utrke.

Kasnije su odustajanja Yukija Tsunode i Valterrija Bottasa prouzročile nove dva ulaska u boks za sve petnaestak krugova prije kraja utrke, nakon kojih je Mercedes Lewisa Hamiltona i dalje bio ispred Verstappena za završnu borbu od 15 krugova, no Mercedes je pogriješio stavivši Lewisa na srednje gume, dok su svi ostali iz boksa izašli na najbržim, mekim gumama.

Lewis je na kraju završio i bez podija, na četvrtom mjestu, dok je drugo mjesto uspio ugrabiti njegov momčadski kolega George Russell. Kao treći je podij zaokružio Charles Leclerc u ovog vikenda neobično nekonkurentnom Ferrariju. Iduća utrka je na rasporedu već sljedećeg vikenda, i to u legendarnoj Monzi u Italiji. 

>> Pogledajte i veliki razgovor s Ivicom Kostelićem

Ključne riječi

Komentara 1

BU
Budni
20:25 05.09.2022.

Ne Mercedes, već ovaj Tscunoda ,isto kao i prošle godine onaj b....a Latifi! Navodno bio kvar?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije