Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARINOVA JUBILARKA

Bravo za Čilića! Ovim je pokazao koliko voli Hrvatsku

Marin Čilić Ivan Dodig Hrvatska Kanada
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/7
06.02.2018.
u 15:00

– Uvijek mi je čast igrati za reprezentaciju, i to se nikada neće promijeniti – rekao je po prošlotjednom dolasku iz Melbournea u Hrvatsku.

Zahvaljujući sjajnim pobjedama protiv Šapovalova i Pospišila, Borna Ćorić bio je zasluženo najveća zvijezda Davis kup akcije ovoga vikenda u Osijeku. No, pomalo u sjeni prošao je podatak da je Marin Čilić u meču parova s Dodigom odigrao svoj jubilarni 50. meč za Hrvatsku.

Sve za Hrvatsku

Marin Čilić Ivan Dodig Hrvatska Kanada
1/12

I tako ušao u klub rijetkog broja tenisača koji su dosegli toliki broj mečeva u Davisovu kupu. Od aktivnih tenisača među TOP 30, tim se dosegom mogu pohvaliti još samo Roger Federer (70) i Stan Wawrinka (51).

Usporedbe radi, Đoković je za Srbiju nastupio u 47 mečeva, Murray za Britaniju 44 puta, a Nadal za Španjolsku 32 puta.

S time da je Čilić najmlađi od svih nabrojenih, pa je pred najviše Davis kup sezona.

A svoju odanost pogotovo je pokazao dolaskom u Osijek, unatoč tome što je igrao finale Australian Opena. Nije mu bio problem putovati 26 sati iz Melbournea do Zagreba, potom još automobilom do Osijeka, pritom promijenivši deset vremenskih zona. A onda je herojski u paru s Dodigom preokrenuo meč protiv Kanade. A da je Ćorić izgubio od Šapovalova, Marin bi bio spreman odigrati odlučujući meč protiv Kanađana.

Nepravedno ga kritizirali

Prije godinu dana, kada je Čilić otkazao dvoboj 1. kola Svjetske skupine protiv Španjolaca, mnogi su osudili tu njegovu potrebu za uzimanjem odmora.

Nepravedno su ga kritizirali, jer Marin je, pogledamo li brojke, najodaniji reprezentativni igrač u TOP 50 svjetskog tenisa. Jer, samo jedne godine, 2015., nije odigrao barem jedan meč za reprezentaciju. I to zato što je bio suspendiran (slučaj kapi za oči) i ozlijeđen.

Od sadašnjih najboljih tenisača svijeta Nadal je u čak šest različitih sezona odbijao igrati za reprezentaciju, kao i Dimitrov, Federer pet puta, Murray četiri, Đoković triput...

A od starije garde, Agassi je u sedam sezona uzimao odmor od reprezentacije, Sampras u šest...

– Uvijek mi je čast igrati za reprezentaciju, i to se nikada neće promijeniti – rekao je po prošlotjednom dolasku iz Melbournea u Hrvatsku.

Sreća je to za nas, jer s Čilićem na čelu opet ćemo se boriti za trofej Davisova klupa... 

Komentara 32

SV
stjepan v.
15:46 06.02.2018.

Hvala Marine, odgojen si u hrvatskom duhu. Tvojim roditeljima svaka cast!

DO
DonQuijote
15:48 06.02.2018.

Gle ti koliko se serva nakotilo ovdje :) jedna traktorijada vam nije bila dovoljna?

IL
ilijan
16:11 06.02.2018.

Bravo majstore, svaki pravi Hercegovac voli svoju domovinu Hrvatsku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije