Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA IZNAD SVEGA

Evo zašto 'odbjegli sin' mora ponovno u reprezentaciju!

05.02.2018.
u 11:43

- Igra se za hrvatsku reprezentaciju, a ne za ovog ili onog izbornika. Nadam se da će Mate to shvatiti i da ćemo naći volje s obje strane da se ta situacija prevlada

Kad je u pitanju odbjegli sin Mate Pavić i njegovo neigranje za hrvatsku reprezentaciju u Davisovu kupu, u Hrvatskom teniskom savezu najavljivali su posebno priopćenje, no odustali su od toga, očito ne želeći dolijevati ulje na vatru. Predsjednik HTS-a Franjo Luković kaže:

– Sve je o tome manje-više već rečeno, mislim da je javnost shvatila o čemu se tu radi. Uvjetovanje da se promijeni izbornik sigurno nije sretno rješenje, bilo od koga dolazilo. Igra se za hrvatsku reprezentaciju, a ne za ovog ili onog izbornika. Nadam se da će Mate to shvatiti i da ćemo naći volje s obje strane da se ta situacija prevlada. Posebno stoga što je Mate i olimpijski kandidat za Tokio 2020. godine – napomenuo je Luković koji HTS-ovim brodom kormilari od 2012. godine.

Da bi otišao u Tokio, Mate bi morao igrati za reprezentaciju, pa se tu očekuje angažman predsjednika i rješenje problema, baš onako kako je riješen i slučaj s Bornom Ćorićem. No, Savez su ovih dana pogodili i otkazi ženskoj reprezentaciji – za Tallinn smo ostali bez Donne Vekić i Petre Martić.

– Ti su nas otkazi zbilja iznenadili, do njih je došlo u posljednji čas. Samo je Ana Konjuh već prije otkazala nastup zbog ozljede i mi smo mislili da će na tome ostati. Morat ćemo porazgovarati s izbornicom i stručnim stožerom da čujemo njihove sugestije kako to popraviti kako bismo za buduće nastupe mogli računati na sve najbolje igračice. Moguće je da smo tu pogriješili i mi u Savezu, svakako ćemo toj temi posvetiti posebnu pozornost – napominje Luković.

Sve bi to možda bilo lakše riješiti da je u kasi više novca...

– Imamo sjajne tenisače i tenisačice, pa kad drugim savezima slične razine kažemo da imamo budžet od samo sedam milijuna kuna, a da nam manje od pola toga daje država, oni nam ne mogu vjerovati. Jasno nam je da raspolažemo s premalo novca da bismo na adekvatan način pratili talente koje imamo. I zato nam je potrebna veća pomoć države, ali i Grada Zagreba. Posebno kad je u pitanju Nacionalni teniski centar za koji traže da ga plaćamo po komercijalnim uvjetima.

Ima li što novoga oko NTC-a?

– U dogovoru s gradom ponudili smo nagodbu i nastavak rada pod uvjetima koje HTS može podnijeti. Čekamo na odgovor i to čekamo predugo, bojimo se da se taj prostor želi prenamijeniti za nešto drugo – zaključio je Luković.

Komentara 8

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
12:13 05.02.2018.

A sada jedan članak zašto ga ne pozvati u reprezentaciju da zastupa Republiku Hrvatsku

MV
Mijat vrdoljak
12:25 05.02.2018.

Hajdemo jedno pitanje, neovisno o tome da je izvjesni Mate postavio uvjet koji se nemože i nesmije ispuniti, sa kime u paru bi on igrao sa Čiliić, Dodig, Ćorić ili nekim drugim.

MV
Mijat vrdoljak
12:26 05.02.2018.

Zašto mi izbrisašte komentar upravo objavljen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije