Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Čilićev trener: Doći ću s Marinom u Međugorje kad osvojimo Grand Slam

Cinkuš
Foto: VL
1/2
06.02.2018.
u 10:20

Cikuš će se osvrnuti na Čilićev sjajan početak sezone koju je otvorio finalom Australian Opena te skokom na treće mjesto ATP ljestvice.

Ivan Cinkuš, trener Marina Čilića koji s najboljim hrvatskim tenisačem uspješno surađuje već tri godine, bio je danas gost Večernji TV-a. Emisiju ste mogli pratiti uživo na našem portalu i Facebook stranici.

 

– U finalu Australian Opena s Federerom malo je presudio i krov koji se u "pet do 12" zatvorio i dok se Marin snašao, prošao je set. Jedina šteta jest što ga Marin nije "breaknuo" u prvom gemu petog seta. Federeru se ne smije pustiti da on vlada terenom i treba igrati agresivno – rekao je Cinkuš i dodao:

– Vidjeli smo se nakon meča s Ljubičićem. On je s Federerom pokazao da je vrhunski trener, poboljšao mu je backhand.

Marin se čini puno zreliji nego prije.

– Puno više vjeruje sam sebi, traži poene i winnere. Tako je i osvojio US Open. To mu daje dozu sigurnosti, a kroz Australian Open  pokazao je da se može vratiti i kada gubi. To nam daje dozu sigurnosti.

Je li Marin bio spreman igrati pojedinačni meč u Osijeku na Davis Cupu?

– Prilagodio se, odradio je tri treninga na zemlji. Dobro je da je odradio parove, a siguran sam da bi uskočio da je trebao igrati u nedjelju. U parovima je bila drama, ali je osječka publika digla igrače.

Slijedi nam susret s Kazahstanom.

– Neka svi dečki budu zdravi i onda ne bi trebalo biti problema za prolazak u polufinale. Mislim da bismo trebali bez problema proći.

Što možemo očekivati na Roland Garrosu?

– Pokazao je da može, iako to nije njegova najdraža podloga.

Wimbledon?

– Trava je njegova omiljena podloga, a Wimbledon turnir.

Marin je trenutačno treći, može li ugroziti Nadala i Federera.

– Sigurno da može ugroziti Nadala i Federera. Tu je još igrača koji mogu pomrsiti planove, a dolaze i mladi. Promjena će sigurno biti, a Marin može pobijediti svakoga.

Ima li vijesti o novom Čilićevom treneru?

– Zasad nema, nije lako izabrati. 

Je li ikad bio s Marinom u Međugorju?

– Nisam, rekao sam da ću ići kad osvoji Grand Slam. On tamo dođe na par dana, vidi obitelj i ide dalje.

Stigne li se družiti s ostalim igračima i trenerima?

– Da, iako ne previše.

S kim je najbolji?

– S Goffinom dosta često treniramo, s Federerom, Ljubičićem...

Koliko zarađuju treneri?

– To sve ovisi od igrača, kako se dogovorite. Troškovi su veliki, u ekipi je nekoliko ljudi, pa nije onako kako se čini – da treneri zarađuju puno. Nije to idealno.

Pitanja čitatelja:

Kako Marinu dodati mentalnu snagu?

– Treba proći i odigrati finala kako bi čovjek sazrio u tim stvarima.

Planirate li podignuti Marinovu agresivnost?

– Sigurno da hoćemo. Želimo da Marin diktira igru.

Na koja će sljedeća tri turnira Marin nastupiti?

– Rio, Indian Wells i Miami.

Neigranje Mate Pavića za reprezentaciju?

– Mate i Krajan trebali bi sjesti zajedno. Preko medija se ništa neće riješiti. Mate bi pomogao i sebi i reprezentaciji da igra. Do izbornika i njega je da sjednu i porazgovaraju.

S Marinovim trenerom razgovarao je naš novinar Ivan Halar, a Cikuš se osvrnuo na Čilićev sjajan početak sezone koju je otvorio finalom Australian Opena te skokom na treće mjesto ATP ljestvice. 

Cinkuš je otkrio i na čemu je najviše radio s Marinom uoči sezone te koje planove imaju u 2018. godini.

Komentara 10

Avatar Klodi
Klodi
10:21 06.02.2018.

Glupost

DU
Deleted user
10:49 06.02.2018.

Puno sreće Marinu i njegovom treneru u nastavku karijere, ali isto tako i svim drugim hercegovačkim sportašima koji tako srčano i nesebično nastupaju za domovinu na radost mnogobrojnih ljubitelja sporta u Hrvatskoj a istovremeno na užas yugonacionalista.

Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
09:31 06.02.2018.

Mislim da je tajna uspjeha da je Marin rođen na BiH kamenu, da ne cijeni svoje domovine i da je prodana duša koja za strane gazde vrijedno radi i dobro zaradi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije