Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Regionalna liga

Marcelić: Svaka čast Jadranu, ali mi smo spremnija momčad

19.04.2019.
u 18:07

Regionalna je liga dosad imala pet pobjednika (među njima i talijanski Pro Recco koji je gostovao 2012. kada se i on također okitio i naslovom europskog prvaka), a vidjet ćemo hoćemo li ovaj vikend u Zagrebu dobiti i šestog.

Bez obzira na nedavni splitski incident (u kojem su na rivi huligani napali vaterpoliste Crvene zvezde), Regionalna vaterpolska liga, pokrenuta 2008. godine, ipak je opravdala očekivanja.

Tri zemlje sudionice – Hrvatska, Srbija i Crna Gora – žanju uspjehe kroz svoje reprezentacije, ali i kroz svoje klubove. U tom su se razdoblju, naime, naslova europskog prvaka domogli kotorski Primorac (2009.), beogradski Partizan (2011.), beogradska Crvena zvezda (2013.) i dubrovački Jug (2016.).

Regionalna je liga dosad imala pet pobjednika (među njima i talijanski Pro Recco koji je gostovao 2012. kada se i on također okitio i naslovom europskog prvaka), a vidjet ćemo hoćemo li ovaj vikend u Zagrebu dobiti i šestog.

Kandidati za to su zagrebačka Mladost i splitski Jadran, koji dosad nisu osvajali naslov i koji se baš međusobno sastaju u polufinalu (petak u 20.15 sati), dok se bivši pobjednici, dubrovački Jug i hercegnovski Jadran, sučeljuju u drugom polufinalu (petak u 18.30 sati).

Mjesec kad se dijele trofeji

Nije stoga čudno da svi žele trofej, ali Zagrepčani i Splićani malo više. Vratar i kapetan Mladosti Ivan Marcelić ističe:

– Cijela je sezona vodila k ovih mjesec dana kada se dijele trofeji. Nemamo više što skrivati. Uostalom, igrali smo više puta ove sezone protiv sve tri momčadi koje su s nama na Final Fouru. Više-manje svi znamo sve jedni o drugima, tako da će presuđivati detalji, a i bolja trenutačna pripremljenost – kaže Marcelić koji vjeruje da su žapci maksimalno spremni.

– Tijekom sezone malo nam se pogubila agresivnost u obrani s kojom smo lomili suparnike na početku. No ja i dalje vjerujem da smo fizički najspremnija momčad u ligi. Nadam se da ćemo tu agresivnost pokazati i ovaj vikend na našem bazenu. Svaka čast Jadranu na pobjedi u utakmici odigranoj prije nekoliko dana, ali ja vjerujem da smo mi bolja momčad i da ćemo slaviti u petak – naglasio je 25-godišnji reprezentativni vratar Mladosti.

Besplatno na bazen Mladosti

U veljači ga je mučila ozljeda rebara, ali sada je to prošlost, kaže popularni Marca.

– Sasvim sam se oporavio od toga, prethodnih sam dana bio u punom treningu i, što se mene tiče, bit će sve u redu. Jedva čekamo početak i pozivamo navijače da nas dođu podržati.

Za sve utakmice (pa i za subotnji finale u 17 sati) ulazak na bazen je slobodan, a sve utakmice izravno prenosi i Arenasport.•

2009. Jug CO (Dubrovnik) Hrvatska

2010. Jadran (Herceg Novi) Crna Gora

2011. Jadran (Herceg Novi) Crna Gora

2012. Pro Recco (Genova) Italija

2013. Primorje EB (Rijeka) Hrvatska

2014. Primorje EB (Rijeka) Hrvatska

2015. Primorje EB (Rijeka) Hrvatska

2016. Jug CO (Dubrovnik) Hrvatska

2017. Jug CO (Dubrovnik) Hrvatska

2018. Jug CO (Dubrovnik) Hrvatska

Klubovi iz Srbije ligi su pristupili 2015., ali dosad nisu imali značajnijih uspjeha. Liga sada okuplja čak sedam bivših europskih prvaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije