Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika čast

Losert nosi zastavu na OI u Londonu: Ovo je kruna karijere

'27.01.2009., dvorana Arena, Zagreb, Hrvatska - Francuska i Hrvatska, dvije reprezentacije koje su jedine neporazene na Svjetskom prvenstvu u rukometu, odigrale su utakmicu 3. kola skupine I. Venio Lo
Marko Lukunic/PIXSELL
09.07.2012.
u 13:53

I službeno je objavljena odluka 38. sjednice Vijeća HOO-a po kojoj je prednost pred Hinićem, sestrama Zaninović i ostalim kandidatima dobio rukometni vratar

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora danas je odlučilo tko će biti šesti nositelj hrvatske zastave na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu.

U najužoj konkurenciji bili su rukometaš Venio Losert, vaterpolist Igor Hinić i tekvondašica Ana Zaninović, a ta čast pripala je rukometašu Veniju Losertu, kojeg je vijeće HOO-a jednoglasno izabralo za stjegonošu!

Losertu će ovo biti četvrte Olimpijske igre u karijeri, a dosad je osvojio dva zlata. Jedini rukometaš u povijesti koji je osvojio tri olipmijska zlata bio je Andrej Lavrov, a Losert bi ga u Londonu mogao dostići.

- Presretan sam što sam dobio tu čast, zapravo, još uvijek sam u šoku. Ne mogu reći da je nezasluženo, ali veseli me što su baš mene odabrali u tako veilikoj i vrhunskoj konkurenciji. ovo je i veliko priznanje za rukomet, drugi put imamo stjegonošu i to je znak da ostvarujemo odlične rezultate. Mogu reći da je za mene ovo kruna karijere - rekao je Losert.

U Barceloni 1992. godine zastavu je nosio Goran Ivanišević. Njega je 1996. u Atlanti naslijedio Perica Bukić, a 2000. godine u Sydneyu ta čast je pripala Zoranu Primorcu. Na igrama u Ateni 2004. zastavu je nosio Dubravko Šimenc, a 2008. godine u Pekingu Ivano Balić.

Komentara 6

TE
termit
14:33 09.07.2012.

žalosno kako su svi odabiti jednoglasni? to bi značilo da nitko ne misli!

JO
jolly
15:55 09.07.2012.

do sada je bilo po HDZ liniji, a ovaj put je kukurikuu.

MB
mali_bekrija
17:22 09.07.2012.

Jadno je kako je Goluža svojim nesportskim izjavama pridonio tome da Zaninovićke ne nose zastavu ... nego ju nosi DRUGI golman rukometne reprezentacije. Svaka mu čast, ali po čemu je on MVP ?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije