Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatna kopačka

Kramarić pritisnuo C. Ronalda, Agüero, Costa i Neymar gledaju mu u leđa!

Andrej Kramarić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
10.11.2014.
u 17:35

Andrej puše za vrat jednom od najvećih igrača svih vremena što mu je svakako veliko priznanje i motiv za dalje, dok navijači Rijeke moraju strepiti jer njegovo ime sigurno su podcrtali skauti najvećih klubova

Andrej Kramarić jučer je još jednom pokazao svu raskoš svog talenta i dodatno povećao interes stranih klubova. Hrvatski reprezentativac postigao je pet pogodaka protiv Lokomotive, a nešto slično u HNL-u nikome nije pošlo za nogom već 14 godina. Točnije, još od davne 2000. godine, kad je Marijo Dodik u 12. kolu zabio šest za Slaven Belupo u pobjedi od 7:1 protiv Varteksa.

Pohvale stižu sa svih strana, a možda je Andreju najveći kompliment što je upravo on prvi pratitelj Cristianu Ronaldu u utrci za Zlatnu kopačku te da mu u leđa gledaju velikani poput Agüera, Diega Coste, Neymara i Messija.

Doduše, Andrej je već neko vrijeme glavni konkurent najboljem nogometašu svijeta, ali nakon ovog kola je znatno smanjio razliku za njim. Ronaldo je u deset utakmica postigao 18 golova ( u prosjeku zabija 50 minuta), dok je Kramarić u 15 susreta čak 21 put tresao mreže (u prosjeku zabija svakih 56 minuta). S obzirom na to da Portugalac igra u jačoj ligi, njegov učinak množi se s koeficijentom 2 pa ispada da ima 36 bodova, dok HNL ima koeficijent 1,5 pa Kramarić ima 31,5 bod. Usporedbe radi, veliki Lionel Messi u ovoj sezoni ima 17,5 bodova manje od napadača Rijeke.

Dodajmo kako se u službenom poretku ispred Kramarića nalazi Kabaev (36 bodova), ali on igra u estonskoj ligi koja je završila i nema nikakve šanse u utrci za ovu nagradu. 

U svakom slučaju, Andrej puše za vrat jednom od najvećih igrača svih vremena, što mu je svakako veliko priznanje i motiv za dalje, dok navijači Rijeke moraju strepiti jer njegovo ime sigurno su podcrtali skauti najvećih klubova i pitanje je vremena kad će napustiti Kantridu. 

>>Kramarić uzeo loptu kao uspomenu na pet 'komada'

>>Kramarić napravio nešto što u Prvoj HNL nismo vidjeli 14 godina!

Komentara 8

Avatar Josip_Šimić
Josip_Šimić
19:49 10.11.2014.

Andrej Kramarić je talentiran nogometaš ali uzrok preporoda njega lično i HNK Rijeke leži izključivo u sjajnom europskom treneru i vrijednom radniku Matjažu Keku. Kada Matjaž ode i ako gazda balkanskog nogometa tako odluči on če preuzeti GNK Dinamo onda če Andrej i Rijeka punovo biti oni stari i na starim granama.

CA
Cafa
18:14 10.11.2014.

Tenisač je Dodig, a ovaj nogometaš se preziva Dodik.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:44 10.11.2014.

statistika je u ovome slučaju točan zbroj donekle netočnih (neusporedivih) podataka. Ne želim umanjiti formu i uspješnost Kramarića, ali usporedbe sa Ronaldom i brojanje golova su mi neumjesni. Dakle, nije isto biti zabijač u poluamaterskoj ligi kakva je naša i i Primeri kao jednooj od 2-3 najjače lige svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije