Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOSTON BOLJI U FINALU ISTOKA

Kraj snova za LeBronov Cleveland

LeBron James
AFP
14.05.2010.
u 08:39

Boston Celticsi igrat će konferencijski finale doigravanja Istočne konferencije NBA lige protiv Orlando Magica. Cleveland Cavaliersi zaključili su sezonu.

U šestoj utakmici polufinala Istoka Boston je upisao i četvrtu pobjedu protiv LeBrona Jamesa i ostalih te tako momčad s najboljim omjerom pobjeda i poraza u osnovnom dijelu lige (61-21) poslalo na preuranjeni godišnji odmor sa zebnjom što donosi sutra.

Bilo je 94-85 u možda i posljednjoj utakmici Jamesa u dresu Cavaliersa. Upitno je, naime, hoće li ponajbolji košarkaš današnjice i sljedeće sezone pokušati lov na naslov ostvariti s klubom iz Clevelanda ili se staviti na tržište i gledati koji mu klub može ponuditi najbolje uvjete za NBA prsten.

- Iznenađen sam što je serija došla svojem kraju. Prijatelj mi je rekao da na putu do ostvarenja sna stoje mnoge noćne more. Tako se sada osjećam - izjavio je po ispadanju James koji je ostvario šesti triple-double učinak kroz utakmice doigravanja.

Devet izgubljenih lopti pokvarilo je sjajnu statistiku vođa Cavsa koji je na sve načine pokušavao održati svoju momčad u playoffu. Postigao je 27 poena uz 19 skokova i 10 asistencija.

- Rekao sam mu neka digne glavu visoko i podsjetio ga da sam i ja bio ondje. Dodao sam da ga očekuje iznimno uspješna budućnost i da sve odluke donese isključivo razmišljajući što je za njega i njegovu obitelj najbolje - kazao je, ono što je rekao Jamesu, medijima Kevin Garnett, koji je desetak godina bio Minnesotina zvijezda bez naslova prije no što je stigao u Boston i 2008. uzeo svoj prvi, a klubu donio 17. prsten prvaka.

U ovoj je utakmici Garnett ubacio 22 poena i uhvatio 12 lopti, te se uz Rajona Ronda (21 koš, 12 asistencija) prometnuo u junaka susreta.

NBA doigravanje, konferencijski polufinale:

Istok

Boston - Cleveland 94-85 (Rondo 21p, 12a, 4il, 5ol, Garnett 22p, 12s / James 27p, 19s, 10a, 9il)

Boston dobio seriju 4-2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije