Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKINULI NIZ

Karoglan uspio nešto što Hajduk nije u devet prethodnik utakmica protiv Varaždina!

Varaždin: Zagrijavanje ususret utakmice NK Varaždina i Hajduka u 24. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/26
24.02.2024.
u 18:47

Od povratka u HNL, Varaždinci su bili redovite mušterije bijelih, jer od mogućih 27 bodova, igrači Varaždina nisu osvojili niti jedan. No, danas su prekinuli taj niz protiv Hajduka

Hajduk je izgubio dva važna boda i propustio uoči derbija Dinama i Rijeke barem privremeno preuzeti vrh prvenstvene ljestvice. U dramatičnoj i napetoj utakmici Splićani su na gostovanju kod Varaždina uspjeli doći tek do remija (1:1) pred rekordnih 10.390 gledatelja na stadionu u baroknom gradu. Ovim remijem je tako prekinut niz od devet uzastopnih pobjeda Hajduka u utakmicama protiv Varaždina, a zapravo je ovo prvi put da su Varaždinci izbjegli poraz protiv Hajduka još otkako su se vratili u prvi rang hrvatskog nogometa.

Belcarov treći gol 

U samom uvodu utakmice dogodila se po jedna velika situacija sa svake strane. Kalik je u osmoj minuti bio u velikoj prilici iz blizine, ali Zelenika je to obranio glavom. Pet minuta kasnije Dabro je zabio pogodak iz blizine na centaršut Drožđeka, ali bio je u zaleđu. Ključna događanja u prvom dijelu (u kojem su momčadi bile podjednake) odvila su se u periodu od 38. do 40. minute. Prvo je u 38. minuti Brekalo nakon sjajnog proigravanja i još boljeg driblinga imao čisti zicer na par metara od Varaždinovog gola, no slabo je pucao i Zelenika mu je to obranio. Dvije minute kasnije Varaždin je došao u vodstvo nakon sjajnog kontranapada. Drožđek je s desne strane centrirao za Leona Belcara koji je s 12 metara fenomenalno glavom pogodio uz samu vratnicu Lučićevog gola za vodstvo domaćina. Zanimljivo je da je ovo 22-godišnjem veznjaku bio drugi pogodak protiv Hajduka u karijeri od ukupno tri koja je postigao u seniorskom nogometu.

GALERIJA Hajduk ispustio bodove u Varaždinu! (1:1) VAR poništio gol Livaje i pokvario planove bijelih

Varaždin: Zagrijavanje ususret utakmice NK Varaždina i Hajduka u 24. kolu SuperSport HNL-a
1/26

Odmah na početku drugog poluvremena utakmica je dobila dramatični zaokret. Marko Dabro je u 52. minuti udario Šarliju u lice prilikom građenja te zaradio drugi žuti karton (prvi je dobio zbog prekršaja u 20. minuti) i tako ostavio momčad na cjedilu, s igračem manje zbog nesmotrenosti. Otkako se vratio u HNL, Dabri baš ne ide. U svojoj povratničkoj utakmici je promašio kazneni udarac protiv Dinama, a u drugoj je nepotrebno zaradio crveni karton. Hajduk je odmah nakon crvenog kartona snažno pritisnuo, a izjednačujući pogodak je došao u 66. minuti kad je nakon dodavanja Brekala Niko Sigur s ruba kaznenog prostora beskompromisno opalio ljevicom i snažno, neobranjivo pogodio pored nemoćnog Zelenike.

VEZANI ČLANCI:

Poništen pogodak Livaje

Pritisak se nastavio s brojčanom nadmoći Hajduka, a opet nije moglo bez drame. Bijeli su mislili da su došli do preokreta u 78. minuti kad se najbolje u kaznenom prostoru snašao Livaja koji je spremio loptu u mrežu, no nakon VAR provjere utvrđeno je da je tijekom inicijalnog centaršuta Uremović bio u zaleđu. Do kraja utakmice su bijeli išli 'va banque' i imali nekoliko prilika, poglavito preko Brekala i Trajkovskog, ali ipak nisu uspjeli doći do preokreta i toliko željene pobjede.

Igrači Hajduka i Varaždina opet će zaigrati jedni protiv drugih već u utorak od 18 sati, kad je na rasporedu četvrtfinale Kupa na Poljudu.

VIDEO Vatreni hajdukovci iz Rijeke objasnili zašto cijeli život navijaju za Bijele

Komentara 4

KU
Kujttim
20:17 24.02.2024.

Utakmica će biti registrirana rezultatom Varaždin - Hajduk 0 -3 jer postoje dokazi da lopte nisu bile dovoljno napumpane što je usporilo igru i omogućilo Varaždinu da uzme bod.

KU
Kujttim
20:43 24.02.2024.

Opet bakljada u najnepovoljnijem trenutku. Hajduk ima igrača više, krene u pritisak i onda dođe bakljada koja pomogne Varaždinu da se odmori i oporavi. Više i ne pamtim koji je to put da Torcida radi štetu momčadi prekidanjem tijeka utakmice.

KU
Kujttim
20:29 24.02.2024.

Možda Hajduk ipak osvoji prvenstvo, no igra je jako troma. Lopta ne ide u prostor, primanja gdje Livaja dobiva loptu, udvojen, s dva igrača na leđima, u dozvoljenom kontaktu, to nije igra i to dugoročno mora dovesti do lošijih rezultata. Karoglan nije uspio ovo dobiti, a ima jako dobru momčad u odnosu na Varaždin, te je imao i igrača više od 51. do 90. (+8) minute. Ako sutra Dinamo dobije, onda ćemo imati vrlo neizvjesno prvenstvo s tim da Hajduk ima jako puno ozlijeđenih igrača, te trenera kojem ne vjeruje ni Nikoličius, a još manje Lukša. Promjena trenera se neće dogoditi, a ja ne vidim kako s ovom igrom osvojiti prvenstvo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije