Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OD MENE ZA TEBE'

Humanitarni spektakl 'Turnir 8 kafića' po šesti put u Osijeku

Turnir 8 kafića
VL
15.12.2015.
u 17:00

'Velika nam je čast što smo ove godine dolaskom reprezentacije Turnira 4 kafića Split na simboličan način uspjeli spojiti dva najveća humanitarna malonogometna turnira u Hrvatskoj.'

Humanitarna udruga "Od mene za tebe" i ove godine organizira, sada već šesti po redu humanitarni malonogometni spektakl "Turnir 8 kafića". Dana 20.12.2015. s početkom u 17 sati u Sportskoj dvorani Gradski vrt ponovno će nastupiti osamdesetak poznatih igrača velikog i malog nogometa, a prihod turnira bit će namijenjen uređenju Rehabilitacijsko - edukativnog senzoričkog parka. Cijena ulaznice je 10 kuna.

- Velika nam je čast što smo ove godine dolaskom reprezentacije Turnira 4 kafića Split na simboličan način uspjeli spojiti dva najveća humanitarna malonogometna turnira u Hrvatskoj. Na turniru će ove godine zaigrati Mornar, Milić, Balić, Križanac, Vida, Sušić, Šimurina, Župan, Milardović, Knežević, Brkić, Babić, Jugović, Lešković, Mitrović, Vargić te još mnoga poznata imena, a posebno se radujemo dolasku legende osječkih navijača Nenada Bjelice nakon dugog izbivanja iz Osijeka.

U proteklih 5 turnira prikupili smo:

2010. - 80.000 kn (igrala i didaktička oprema za djecu s najtežim invaliditetom Udruge Novi dan)
2011. - 160.000 kn (igralište za Centar za odgoj i obrazovanje djece s posebnim potrebama "Ivan Štark" Osijek)
2012. - 128.000 kn (senzorička soba za COO "Ivan Štark" Osijek)
2013. - 365.000 kn (uređenje kuće za djecu s autizmom Udruge "DAR" Osijek)
2014. - 350.000 kn (Rehabilitacijsko - edukativni senzorički park)
2015. - nastavak akcije za uređenje RES parka.

Prihodom od preko milijun kuna u proteklih 5 turnira postali smo jedan od najvećih humanitarnih sportskih događaja u Hrvatskoj.

Rehabilitacijsko - edukativni senzorički park namijenjen je djeci s posebnim potrebama ali i zdravoj djeci. Djeci s posebnim potrebama puno je lakše nešto objasniti ako pritom to i vide, čuju, osjete, a ovakav park pružio bi mogućnost poticanja njihovih osjetila. Sadržavao bi niz plastenika, staklenika, površina zasađenih ljekovitim i začinskim biljem, adrenalinski park te dječje igralište. Sve navedeno omogućilo bi kvalitetan i edukativan boravak djece u prirodi. Realizacija ovog projekta stajat će cca. 700 000 kn.

>> Nekad je 4000 gledatelja ostajalo ispred dvorane zbog Kutije šibica

Komentara 1

KR
kruško1
19:55 15.12.2015.

Ante patika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije