Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NAKON NEUSPJEHA

Hrvatski izbornik: Pogledajte što Srbija ima, žalosno da mi nemamo, a daleko smo ispred nje

Varaždin: Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo U21, Hrvatska - Grčka
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
03.11.2021.
u 09:58

– Vidjeli smo u susjednim državama, Srbiji i Mađarskoj, da to izgleda fenomenalno. Žalosno je da jedna Hrvatska, koja je u nogometu po rezultatima daleko ispred spomenutih zemalja, nema takvo nešto

Hrvatska U-17 reprezentacija nije se uspjela plasirati na Europsko prvenstvo nakon neuspjeha na kvalifikacijskom turniru u Staroj Pazovi. Mladi vatreni koje vodi Tomislav Rukavina poraženi su od Srba i Bugara, dok su slavili protiv Lihtenštajna, što nije bilo dovoljno.

Izbornik Rukavina smatra da Hrvatska ima igrače koji su neosporno talentirani za nogomet, no kaže da u infrastrukturi jako zaostajemo za susjedima.

– Možda je problem premali broj okupljanja. Htjeli bismo da češće možemo provjeravati igrače. Za tako nešto morali bismo imati svoj kamp. Vidjeli smo u susjednim državama, Srbiji i Mađarskoj, da to izgleda fenomenalno. Žalosno je da jedna Hrvatska koja je u nogometu po rezultatima daleko ispred spomenutih zemalja, nema tako nešto – rekao je Rukavina, prenosi Blic.

– Oni imaju gdje raditi i graditi, da mi posjedujemo takav kamp, ne bi bilo nikakvog straha za hrvatski nogomet. Kako je Francuska napravila uzlet i postala uz Španjolsku najbolja u mlađim kategorijama u Europi? Tako što je izgradila brojne kampove.

Dodajmo i da je nedavno najavljeno da će nogometna reprezentacija Srbije dobiti novi stadion u Beogradu koji će stajati 257 milijuna eura. Stadion bi trebao imati kapacitet 52 tisuće sjedećih mjesta i biti gotov do 2025.

S druge strane, u Hrvatskoj se dugo govori o nacionalnom stadionu, no zasad je malo toga konkretno učinjeno. Hrvatska reprezentacija u ovim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ni jednu utakmicu neće odigrati na Maksimiru koji je u lošem stanju. Igrali smo u Rijeci, Osijeku i Splitu, a Poljud će biti domaćin ključne utakmice s Rusijom.

>> Pogledajte i video

Ključne riječi

Komentara 22

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
10:11 03.11.2021.

U Hrvatskoj mozemovci prefarbavaju Bobana i Vukovar , a kamoli da o stadionu razmisljaju

BE
Berlioz
10:47 03.11.2021.

To je sramota svake hrvatske i gradske vlasti.

DU
Deleted user
12:36 03.11.2021.

kolko je mamić i ekipa pokrala novca mogli smo napraviti svim prvoligašima nove stadione

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije