Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVLADALI ŠVICARSKU

Hrvatska ragbi 7 reprezentacija u polufinalu Eura

Zagreb; /. Europsko prvenstvo Trophy divizije, Hrvatska - Ukrajina
Boris Scitar/PIXSELL
09.07.2023.
u 16:00

Hrvatski ragbijaši u polufinalu igraju s Latvijom koja je svladala Izrael s 24-12, dok drugi par čine Švedska i Ukrajina.

Hrvatska muška reprezentacija u ragbiju 7, olimpijskoj inačici ovog sporta, plasirala se u polufinale na Europskom prvenstvu Trophy divizije u Budimpešti svladavši u nedjeljnom četvrtfinalu reprrezentaciju Švicarske s 38-15.

Hrvatska je lako stigla do polufinala preko Švicarske, selekcije koju su pobijedili i u grupnoj fazi u subotu (14-12). 

Hrvatski ragbijaši u polufinalu igraju s Latvijom koja je svladala Izrael s 24-12, dok drugi par čine Švedska i Ukrajina.

Bodovi osvojeni na ovom turniru bit će pribrojani bodovima koje su reprezentacije osvojile prije tri tjedna u Zagrebu, gdje je prva bila Ukrajina (20 bodova), ispred Hrvatske (18) i Švedske (16). To je bio najveći rezultat u ragbiju 7 za hrvatske reprezentativce.

Uspiju li nakon turnira u Budimpešti ostati među najbolje dvije reprezentacije, hrvatski ragbijaši će izboriti plasman u Championship diviziju, u kojoj igraju najbolje europske reprezentacije poput Velike Britanije, Irske i Francuske.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije