Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAGBI 7

Hrvatski ragbijaši nakon dvije pobjede plasirali se u polufinale europskog prvenstva u Zagrebu

Zagreb: Europsko prvenstvo ragbi 7, Trophy divizije
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
17.06.2023.
u 20:25

U nedjelju na igralištu SC Lučko od 13 sati igraju polufinale protiv Mađarske, a u drugom polufinalu igraju Švedska i Ukrajina.  Najbolje dvije reprezentacije nakon što se zbroje bodovi s dva turnira, u Zagrebu i u Budimpešti, plasirat će se u najviši rang ragbija 7 u Europi

Hrvatski ragbijaši u ragbiju 7 ušli su u polufinale na prvom turniru Europskog prvenstva Trophy divizije, koja se igra u Zagrebu. Nakon dvije pobjede u petak, nad Bugarskom i Švicarskom, Hrvatska je u subotu u posljednjoj utakmici skupine svladala Švedsku 24-17, a potom u četvrtfinalu s 31-12 Poljsku, koja je  prošle sezone ispala iz najjače, Championship divizije, gdje je igrala uz Veliku Britaniju, Francusku, Italiju i druge velikane.

"Danas smo pobijedili dvije vrlo velike momčadi, pa Poljaci su lani igrali u najjačoj diviziji.  Bila je to vrlo opasna utakmica jer u slučaju poraza, ne znače ti ništa tri pobjede u skupini, padaš u razigravanje za peto mjesto. Zato su dečki imali pritisak, ali su pod tim pritiskom pokazali velik napredak. Doista možemo uživati jer učinili smo hrvatski ragbi ponosnim. A sad idemo i po povijesni uspjeh", kazao je izbornik Anthony Poša .

U nedjelju na igralištu SC Lučko od 13 sati igraju polufinale protiv Mađarske, a u drugom polufinalu igraju Švedska i Ukrajina.  Najbolje dvije reprezentacije nakon što se zbroje bodovi s dva turnira, u Zagrebu i u Budimpešti, plasirat će se u najviši rang ragbija 7 u Europi.

VEZANI ČLANCI:

Utakmica za treće mjesto je u 17 sati, a finale od 18.15 sati.

Rezultati četvrtfinala: Ukrajina - Luksemburg 26-12, Mađarska - Švicarska 24-17, Hrvatska - Poljska 31-12, Švedska - Latvija 17-12.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije